Meer dan 700 zonnepanelen op kassen Haarlemmer Kweektuin

Sinds deze maand liggen er meer dan 700 zonnepanelen op de kassen van de Haarlemmer Kweektuin. De gemeente Haarlem, energiecoöperatie KweekZon en TST zijn dit overeengekomen. Dit collectieve zonnestroomdak is bedoeld voor huishoudens die geen zonnepanelen op hun eigen dak kwijt kunnen.

In de Venlokassen is het glas vervangen voor 476 zonnepanelen waarbij de zonnecellen in het glas geïntegreerd zijn en deze panelen in de bestaande dekroeden zijn geplaatst. Op de breedkapper zal het overige deel van de zonnepanelen op de zuidzijde worden geplaatst.

Het legplan optimaliseert de schaduwwerking: zon op het kweekgoed en de orangerie en schaduw op werkplekken van NME. Hiermee zet de stichting Haarlemmer Kweektuin een goede stap naar de duurzame toekomst.

Installatie in glas
De installatie is uitvoerig besproken en tot in de puntjes uitgewerkt omdat er naast het vele publiek wat dit stadspark trekt, er ook 12 organisaties gevestigd zijn. De oplossing om deze in glas verwerkte zonnepanelen te kiezen is omdat deze geïnstalleerd kunnen worden met relatief weinig aanpassingen.

Met inmiddels een aantal gerealiseerde projecten en een aantal installaties op de planning is er een aparte tak binnen TST ontstaan die zich is gaan richten op dit soort duurzame tuinbouwprojecten met betrekking tot zonne-energie. Royal Brinkman staat TST daarbij bij op gebied van levering en technische installatie.

Razendsnelle ontwikkelingen
De ruim 700 zonnepanelen zijn straks samen goed voor een vermogen van 224.000 Wp. Deze panelen met een aluminium frame zijn geleverd door Royal Brinkman. De mogelijkheden voor het plaatsen zonnepanelen op een kas of bedrijfsruimte zijn enorm, volgens TST. De vaak onbenutte oppervlakken van een inpakruimte of corridor etc. kunnen met kleine aanpassingen worden omgetoverd tot een geïntegreerd zonne-energie installatie. Ook gaan de ontwikkelingen in deze type zonnepanelen razendsnel waardoor de mogelijkheden steeds uitgebreider worden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven