Sylvie Recouvrot, Midiflore:

"Eetbare bloemen voegen veel toe aan gerecht"

Overal waar je kijkt zie je de lente. Nu we de winter uitzwaaien met kleurrijke lentebloemen beginnen veel mensen weer in hun tuin te werken, bloemen te telen, of groenten en fruit voor de komende zomer. Midiflore, een bedrijf in Zuid-Frankrijk, heeft die twee dingen gecombineerd en teelt op het veld en in de kas eetbare bloemen en kruiden.

Courgettebloemen

"Eetbare bloemen voegen zoveel toe aan het gerecht, niet alleen qua gastronomie of decoratie, maar ook qua vitamines. Er zitten veel gezondheidsvoordelen aan het eten van bloemen," zegt Sylvie Recouvrot, manager bij Midiflore. Op hun velden in Hyères, vlakbij Marseille, worden meer dan vijftig soorten aromatische kruiden en eetbare bloemen geteeld, zoals basilicum, bieslook, peterselie, viooltjes en courgettebloemen. "We oogsten met de hand, met respect voor de plant. Op deze manier hebben de kwetsbare bloemen geen last van het proces. We kunnen een schoon en gezond product garanderen," aldus Sylvie.

De productie vindt deels binnen in de kas en deels buiten op het veld plaats. "Het hangt af van het ras en de teeltseizoenen: in de winter prefereren we kassen en schaduwkassen, en in de zomer beplanten we het open veld."

Afzet
Vóór de pandemie waren de levensmiddelengroothandelaren de belangrijkste afzetmarkt voor hun producten. Nu restaurants dicht zijn richt het bedrijf zich meer op consumentgerichte producten zoals knoflook en decoratieve bloemen. 

"Er zijn veel groeikansen voor de markt van eetbare bloemen, als we de consument beter leren hoe ze ze kunnen gebruiken. Mensen denken bij eetbare bloemen alleen aan decoratie, zonder zich te realiseren dat ze ook bijdragen aan de smaak. Bovendien vormen de bloemen een aanvulling op het dagelijks voedsel," besluit Sylvie.

Voor meer informatie:
Sylvie Recouvrot
Midiflore
contact@midiflore.com
midiflore.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven