Nieuwe kraag brengt Bouvardia hogere belading én verbeterde productkwaliteit

In samenwerking met kwekerij Chrywijk heeft Royal FloraHolland een nieuwe 70cm kraag (Fc547) ontwikkeld voor op de exportcontainer (Fc544). Hiermee verhoogt de belading van Bouvardia met 30% en de kraag verkleint de kans op smet. In week 17 neemt Chrywijk deze nieuwe verpakkingscombinatie in gebruik.

Kwekerij Chrywijk teelt al heel wat jaren Bouvardia. Zij maken al langer gebruik van kragen om de Bouvardia te beschermen.

Veel voordelen nieuwe beschermkraag Fc547
Lies van Wijk (eigenaar Kwekerij Chrywijk) vertelt hierover: "Eerst verpakten we Bouvardia in de Fc577 met een 70 cm kraag, maar we zijn inmiddels overgestapt op de exportcontainer (Fc544) met een nieuwe massief kartonnen 70cm kraag (Fc547). De smallere Fc588 is voor ons product geen oplossing, omdat de belading per emmer dan lager wordt en het risico op smet toeneemt. Maar met de nieuwe verpakkingscombinatie Fc947 (= Fc544 + 70cm kraag) gaan er, net als bij de Fc588, tien emmers op een stapelwagen laag (in plaats van negen). Daarnaast stijgt de belading per emmer van vijf naar zes bossen. Dat betekent een verbetering van de totale beladingsgraad van circa 30%. Ook past de nieuwe combinatie met zes emmers (in plaats van vier) per laag ook heel goed op een CC-container. Dat levert een enorm groot beladingsvoordeel op voor onze klanten die daarmee werken."

Maar er zijn nog meer voordelen: "De bossen hebben in de Fc544 onderin meer ruimte, waardoor de luchtcirculatie beter is. En dat betekent minder smet en betere productkwaliteit. We hebben daarnaast kritisch naar de kartonkwaliteit gekeken en voor de zo licht mogelijk kwaliteit gekozen. De kraag is vervaardigd uit gerecycled en FSC gecertificeerd materiaal. Tenslotte zijn we overgestapt naar een duurzame uitstraling met minimale bedrukking in één kleur."

Bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven