AmeriSeed introduceert nieuwe goudsbloem Sumati Orange

AmeriSeed, één van de grootste veredelaars van Afrikaans/Amerikaanse F1 goudsbloemen, introduceerde recent een nieuw ras: de Sumati Orange.

"De honingraatvormige bloemen zijn groot, sterk, blijven lang mooi en  zijn extra lang houdbaar. Sumati schiet de grond uit en geeft een goed vertakte plant met lange stengels. Het ras kan zich uitstekend aanpassen aan een breed scala van klimaten en kan ook worden gebruikt als tuin- en perkplant", weet Beam Sailern van AmeriSeed. 

Sumati geeft lange stelen en houdt zich goed staande zonder gaas. Tijdens korte dagen bereiken de stelen een hoogte tussen 55 en 60 centimeter, bij veel licht wordt dit 90 tot 110 centimeter. In de tuinbloeit de plant 2 tot 3 maanden. 

"Sumati" betekent wijs zijn en een goede geest hebben en is afgeleid van het Sanskriet - "Su" betekent "Goed" en "Mati" betekent "Geest of Gedachte". In het Hindoe-epos "De Mahabharata" is Sumati de naam van de tweede vrouw van koning Sagara, die hem 60.000 kinderen baarde. Een dergelijke vruchtbaarheid per één Sumati-smarigoldplant kan Ameriseed niet beloven, "maar tot 60 bloemen haalt hij wel."

Voor meer informatie:
Ameriseed
sales@ameriseed.net  
www.ameriseed.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven