Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Webinar: De toekomst van het Nederlandse icoon

In de laatste livestream van NHNext over de tulpen gaat het over de toekomst van het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. Hoe gaan we dat handhaven?

Verschillende sprekers schuiven bij gespreksleider Niels Kreuk aan om te vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de teelt. De Nederlandse tulpensector is toonaangevend in de wereld en loopt voorop als het gaat om duurzaamheid en technologische ontwikkelingen. Deze positie wil men graag behouden door via onderzoek manieren te vinden hoe je tulpen op duurzame (emissiearme) wijze kan telen en daarnaast van uitstekende kwaliteit zijn. De Groene Tulp is al jaren bezig met dit onderzoek en projectleider Michel Jansen komt je hier meer over vertellen.

Daarnaast schuiven ook tulpenkwekers Bas Karsten en Sandra Munster aan. Naast hun moderne kwekerijen doen zij er ook alles aan om de tulpen te promoten. Bas is secretaris bij Tulpen Promotie Nederland en Sandra is eigenaar van Tulpenexcursie. Hoe zien zij de toekomst van de tulp voor zich?

Iemand die nog meer kan vertellen over duurzaamheid en innovatie is Jeroen Noot. Hij is programmamanager van Greenport NHN, een samenwerking tussen ondernemers, overheden, onderwijs en onderzoek die zorgen voor de toekomstige agribusiness. Er zijn veel projecten vanuit Greenport die zich richten op de verduurzaming van de tulpen- en bloembollenteelt. Waar zorgen deze projecten voor en hoe ziet de toekomst eruit? Kijk hier mee op vrijdag 23 april om 14:30!

Publicatiedatum: