Goed eerste kwartaal voor Veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas heeft in het eerste kwartaal van 2021 een productomzet van 109 miljoen euro behaald. Dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het stemt de veiling tevreden, zo deelt men in een terugblik.

De klantenparticipatie was hoger dan vorig jaar, zowel in de afmijnzaal ter plaatse in Herongen als bij het Kopen-Op-Afstand (KOA). Hieruit blijkt dat het fysiek inkopen in Straelen-Herongen - sinds eind 2020 op het gemoderniseerde LED-klokfront – erg populair blijft. Het cumulatieve aandeel van KOA aan de totale omzet van de veiling bedroeg eind maart 2021 meer dan 37%.

Over het algemeen werd ook meer gebruik gemaakt van de digitale verkoopkanalen van de marktplaats - KOA, klokvoorverkoop en webshop. 

Valentijnsdag, Vrouwendag en Pasen positief
In de eerste zeven weken van het eerste kwartaal van 2021 was de afzet van met name potplanten, zoals bolgewassen en primula's, minder, omdat veel klanten van de marktplaats tijdens de coronapandemie hun bedrijven niet mochten openen en er bij hen veel onzekerheid heerste. Bovendien was de beschikbaarheid van snijbloemen geringer, wat ook te wijten was aan de beperkte transportcapaciteiten bij importproducten.

Pas met de opening van de verkooplocaties in de verschillende deelstaten rond Valentijnsdag en de daaruit resulterende grotere vraag en goede prijzen, werd de basis gelegd voor het over het algemeen positieve eerste kwartaal van 2021 bij Veiling Rhein-Maas.
Bovendien werd voor Internationale Vrouwendag op 8 maart 2021 via alle verkoopkanalen zeer goed ingekocht; zo waren met name chrysanten via  klokservice erg in trek.

Veiling Rhein-Maas startte het tweede kwartaal van 2021 vervolgens met een tevredenstellende verkoop rond Pasen en realiseerde qua omzet een betere Paasweek dan vorig jaar. Een evenwichtig aanbod van snijbloemen en potplanten, gecombineerd met een grote klantenparticipatie als gevolg van de grote vraag, leidde tot een algemeen hoog prijsniveau op de veiling.

Bron: Veiling Rhein-Maas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven