Techniek van A tot Z tot in de puntjes geregeld

Bij Hendriks Young Plants, kweker van stekmaterialen uit ’s Gravenzande, ontstond in het voorjaar van 2019 de behoefte voor een nieuwe kweekfaciliteit. Enthoven Techniek heeft dit project, gezamenlijk met andere partijen, gerealiseerd. Hoe is dit precies tot stand gekomen? Welke technische installaties zijn in dit project verwerkt? En hoe werd de samenwerking ervaren? Mark van Gijzen (Sales Manager, Enthoven Techniek) vertelt.

Van nieuwbouw naar renovatie
De kweker van jonge planten, gespecialiseerd in Fuchsia, Pelargonium Grandiflorum, Argyranthemum en Osteospermum koos op het gebied van water en elektra voor Enthoven Techniek. “Het eerste contact ontstond in het voorjaar van 2019. In eerste instantie speelde bij Hendriks het idee om een volledig nieuwe faciliteit te realiseren. Uiteindelijk werd er besloten om een kas aan te kopen en deze te verbouwen, aangezien deze nog dusdanig modern was. Deze kas is volledig gestript en opnieuw opgebouwd met bijvoorbeeld een nieuwe indeling qua afdelingen, vernieuwde schermdoeken en een aangepaste verwarmingsinstallatie. Hierdoor werd het voor ons als leverancier een bijna volledig nieuwbouwproject,” aldus Mark over de totstandkoming van het project.

Ontwerp
“Nadat een project wordt toegewezen, starten we aan een gedegen ontwerpproces waarbij de klantwensen worden uitgetekend", vervolgt Mark. "Hendriks Young Plants had specifieke wensen  op het gebied van water geven op tafels, maar ook wat betreft eb- en vloedvloeren. Daarnaast was er behoefte aan makkelijke receptwissels, snelle en gelijkmatige opzetten en aflopen van de eb- en vloedtafels en -vloeren. Afsluitend wordt met speciale bovenberegeningsproeiers het water met grote gelijkmatigheid over het stekmateriaal verneveld. Dit alles werd tijdens het ontwerpproces vertaald naar een definitieve uitvoering.”

Compleet aanbod technische installaties
Enthoven Techniek levert een compleet aanbod van elektrotechnische installaties, klimaatcomputers, belichting en watertechnische installaties. “Wij hebben voor deze renovatie een eb- en vloedinstallatie, bovenberegening, LVM, een klimaatcomputer, elektrische installaties en groeilicht installatie geleverd én geïnstalleerd. Uiteraard zorgt onze ervaren servicedienst er vervolgens voor dat deze installaties ook in de toekomst zorgeloos en duurzaam blijven werken.”

De bouw van dit project is in juni 2020 van start gegaan en de oplevering is inmiddels afgerond. Half december werden de eerste planten opgekweekt. “Inmiddels zijn we na 3,5 maand teelt erg blij met deze nieuwe locatie. Alles werkt goed en we zijn erg tevreden over de kwaliteit van de planten die we hier kweken," besluit Freek Hendriks (Hendriks Young Plants).

Voor meer informatie:
Enthoven Techniek
www.enthoventechniek.nl
info@enthoventechniek.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven