Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Magical Jewel is beste tuinhortensia"

De nieuwste variëteit van Magical Hydrangea, Jewel, kreeg de hoogste score bij de benchmark houdbaarheid tuinhortensia, uitgevoerd door het Kenniscentrum van Royal FloraHolland. Een vakjury beoordeelde afgelopen zomer de Magical Jewel en acht andere nieuwe tuinhortensia’s. Daarbij liet de Magical hortensia de overige inzendingen achter zich met een score van 28,3 op een schaal van 30.


Vlnr Evelyn Beckers (Royal FloraHolland) – Cees Luling (Royal FloraHolland) – Michel Verbeek (Royal FloraHolland) – Sandra Vijverberg (Magical Hydrangea) – Lendert de Vos (Lendert de Vos) – Leendert van Muijlwijk (P van Geest) – Alex Schoemaker (Alex Schoemaker)

Oersterk
De plant is ondanks het delicate uiterlijk oersterk, goed bestand tegen fel zonlicht en mooi tot in het najaar. Door de stevige stelen hangt de plant ook minder snel tijdens hevige regenbuien. De maximale hoogte van 50 centimeter maakt ‘m ideaal voor op het balkon, terras en tuin.


Vlnr Sandra Vijverberg (Magical Hydrangea) – Lendert de Vos – Evelyn Beckers (Royal FloraHolland) 

150 dagen-bloeigarantie
Magical Hydrangea’s hebben een bloeiperiode van zes maanden, waarin ze maar liefst drie keer van kleur veranderen. Een unieke eigenschap. Hierbij geldt: hoe lichter de standplaats, hoe sterker de kleurverandering. Wat begint als een roze of blauwe Magical Jewel eindigt in het najaar in romantische tinten donkerrood of vergrijsd groen. De metamorfose gaat heel geleidelijk tijdens de zomer en nazomer, tot aan de eerste nachtvorst. Op het plantenetiket zie je hoe de verschillende bloemkleuren zich ontwikkelen.

www.magicalhydrangea.com

Publicatiedatum: