Groene straatprijs valt in Enkhuizen

Namens de bewoners van Oude Gouw-Gommerwijk in Enkhuizen trok Silvia Schavemaker de stoute schoenen aan en reageerde op een oproep van tv-tuinman Ivo Putman waarin hij een groene straatprijs weggeeft. Gewapend met honderden kleurrijke planten stond Putman bij de winnaars op de stoep. Met z’n allen, jong en oud, staken de bewoners de handen uit de mouwen met als resultaat dat nu onder meer lantaarnpalen, bruggen, stoeptuintjes en grauwe muren in de wijk worden opgevrolijkt met onder meer bloeiende geraniums.

Enthousiast
Putman: “Een groene woonomgeving heeft talloze voordelen voor mens en dier. Als we met z’n allen de bloemetjes letterlijk buiten zetten dan is het volop genieten. De buurt krijgt een vriendelijker uitstraling, mensen voelen zich veilig en je levert een bijdrage aan de biodiversiteit.” Schavemaker: “We zijn erg blij met al die planten die Ivo komt brengen en vinden het erg leuk dat onze wijk op de televisie komt. We hopen daarmee mensen te inspireren en aan te zetten om met z’n allen op te komen voor een groenere omgeving!”

Groene leefomgeving
De bewoners zijn verenigd in een burgerinitiatief met de naam ‘Groen Buurt Enkhuizen’. De groep bestaat uit 24 vrijwilligers die de leefomgeving van hun versteende wijk willen verbeteren met meer groen. Het burgerinitiatief heeft als hoofddoel de gemeente te wijzen op het belang van duurzaamheid, vermindering stadshitte, waterbeheersing, CO2-reductie en sociale betrokkenheid. Putman: “In Nederland lijkt er veel animo te zijn van burgers die zich willen inzetten voor een groene leefomgeving. Voor de straatprijs zijn bijna honderd aanmeldingen uit het hele land ontvangen bij het tv-programma!

Een compleet verslag van de ‘Straatprijs’ is te zien in het tv-programma De Grote Tuinverbouwing op zaterdag 1 mei 2021 om 17:00 uur op SBS6. De Straatprijs is een initiatief van De Grote Tuinverbouwing en Pelargonium for Europe. Het collectief van Europese geraniumveredelaars voert de meerjarige promotiecampagne ‘Europe in Bloom’ met financiële steun van de Europese Unie.

Fotocredit: Pelargonium for Europe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven