Trade Facilitation en Stratech bundelen hun krachten

Met het oog op de komst van het nieuwe Douane Management Systeem hebben Trade Facilitation en Stratech de handen ineengeslagen. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in zakelijke dienstverlening voor internationaal opererende bedrijven op het gebied van douane, compliance en internationale handel. Door deze samenwerking kunnen GPA en SPA-aangevers worden ontzorgd bij de overgang naar DMS.

De uitdaging van DMS voor het internationale bedrijfsleven
Trade Facilitation en Stratech hebben recent een marktonderzoek uitgevoerd om vast te stellen of bedrijven in staat zijn een keuze te maken tussen de diverse scenario’s zoals voorgesteld door de Nederlandse Douane. Uit dit onderzoek bleek dat bij meer dan 50% van de bedrijven behoefte heeft aan advies bij het maken van de juiste scenariokeuze. De Nederlandse douane gaat de aangiftesystemen AGS en GPA-SPA vervangen door het nieuwe DMS. De douane heeft aan het bedrijfsleven drie scenario’s kenbaar gemaakt. Ongeacht welke keuze, deze zal grote impact hebben op organisatie, processen en automatisering.

DMS Raad & Daad
"Onze samenwerking ziet volledig op het leveren van diensten en software die aansluiten op het nieuwe DMS-systeem van de Nederlandse Douane. Afhankelijk van de aard van het bedrijf (productie, veredelen, import, export of logistiek) is er behoefte aan één totaaloplossing. Door deze hoogwaardige samenwerking van twee toonaangevende onafhankelijke bedrijven is een holistische benadering mogelijk. Van advies voor een scenario keuze tot een volledig geïmplementeerde softwareoplossing: Raad & Daad", laten beide bedrijven weten. 

Om na de scenariokeuze DMS succesvol te kunnen implementeren is het noodzakelijk om een heldere diagnose te stellen met betrekking tot uw organisatie, processen en automatisering. De implementatie van het DMS biedt ook een uitstekend moment om de zakelijke voordelen van economische douanevergunningen verder te benutten of in ieder geval opnieuw te beoordelen.

"Om uw DMS-project goed te implementeren kunnen wij u ondersteunen met:

  • de juiste keuze maken uit de voorgestelde scenario’s
  • de daarbij aansluitende Stratech softwareoplossing
  • het aanvragen van nieuwe douanevergunningen
  • integraal project management ten aanzien van organisatie, processen en automatisering

Onze dienstverlening beperkt zich dus niet tot het maken van een scenariokeuze, maar ziet op alle facetten om naleving van de wetgeving te waarborgen. Compliance gecombineerd met effectief en efficiënt douanemanagement dat een meerwaarde creëert voor uw internationale organisatie", besluiten Stratech en Trade Facilitation.

Auteurs: John Schutten, Product Manager bij Stratech & Noël Egberts, Managing Partner bij Trade Facilitation

Voor meer informatie
www.stratech.nl 
www.tradefacilitationbv.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven