Top witte chrysant heet Topspin

Tholen - Topspin is dé nieuwe witte chrysant van Dekker Chrysanten en dat telers er vertrouwen in hebben mag wel duidelijk zijn. Niet minder dan drie vooraanstaande kwekers hebben de chrysant gelijktijdig in het assortiment opgenomen, te weten Dekker Chrysanten, Arcadia Chrysanten en Van Leeuwen Flowers. We vroegen die laatste, Dennis van Leeuwen, naar zijn ervaringen met Topspin tot nog toe.

“We telen al bijna 20 jaar Zembla”, vertelt Dennis, “een uitstekend soort. We willen er dan ook zeker niet vanaf, maar tegelijk kijk je om je heen en zoek je naar verbetering en vernieuwing. Na een proef met een “bakkie” van Dekker waren we direct enthousiast; gelijkmatig, zware stelen, mooie dikke linten, goed houdbaar, een helder groene pit. Een pareltje kortom, we zijn toen direct verder gaan testen en we zijn er inmiddels al weer een half jaar mee onderweg.”

Bijzonder aan de Topspin is ook dat deze zowel aangevoerd wordt als tros en als pluischrysant. Vroeger kwam die combi vaker voor, weet Dennis, tegenwoordig is dat vrij bijzonder. Een ras wordt geselecteerd voor productie als tros óf pluis, dat deze zich op beide terreinen onderscheidt – samen met Arcadia maakt Van Leeuwen er een pluizer van, Dekker voert hem aan als troschrysant – is uitzonderlijk. Een andere kwaliteit is dat hij zich bovendien goed laat verven, een reden te meer waarom de handel hem gretig oppakt.

Stappen in kwaliteit
Van Leeuwen teelt naast de witte Topspin en de witte en gele Zembla ook nog de roze pluizer Ksenia. Dit ras werd zo’n drie jaar geleden voor het eerst aangeplant, en ook hierin is de kweker de afgelopen dagen uitgebreid. “We hebben in onze teelt toch weer nieuwe stappen in kwaliteit kunnen zetten en dat betaalt zich uit.”

Voor meer informatie:
Chrysanten kwekerij Peet van Leeuwen
Scherpenhoeklaan 5
2685 AE Poeldijk
Dennis van Leeuwen
dvl@vannova.nl
www.peetvanleeuwenflowers.nl 

 

Dekker Chrysanten BV
Julianaweg 6a
1711 RP Hensbroek
LisanneBorst@dekkerchrysanten.com
www.dekkerchrysanten.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven