Ruben Kool (Nieuw Mos): "De tweede kar staat er al"

Vaste planten vinden de weg naar natuurvoedingswinkels

Tholen - Bij zo'n 35 natuurvoedingswinkels zijn sinds begin april weer vaste planten van bio-kwekerij Dependens verkrijgbaar. De komende weken wordt een breed assortiment van wel 60 verschillende vaste planten en heesters op deze manier in de winkels aangeboden.

Het gaat hierbij om alle Odin-winkels en verschillende zelfstandige winkels: De Aanzet en Ekodis in Amsterdam, Gimsel in Rotterdam, de Groene Winkel in Zeist, Nieuw Mos in Amersfoort en BarplusPlant in Antwerpen.

Links een deel van de karren bij Kwekerij Dependens. Rechts één van de karren bij een Odin winkel. 

Jan Huiberts van Kwekerij Dependens in Bennekom vertelt wat meer over dit, zoals hij het noemt, 'nieuwe pootje onder de organisatie': "Vorig jaar benaderde chauffeur Wessel Jansen mij. Hij gaf aan lijnrijder te willen worden, maar enkel met biologische planten. Daar had ik natuurlijk wel oren naar. We hebben vervolgens wat karren opgesteld en bij wijze van proef naar verschillende winkels weggebracht. Dit ging aardig goed en daarom krijgt het dit jaar een vervolg", vertelt Jan Huiberts van Kwekerij Dependens in Bennekom.

Jan heeft hiervoor in totaal 15.000 planten gereserveerd. "In eerste instantie was 10.000 de bedoeling, maar ik dacht als 10.000 lukt, dan kunnen we er ook wel 15.000 afzetten." Het aanbod is heel breed. "Naast allerlei vaste planten zit er ook wat eetbaars bij, denk aan aardbeienplanten, bieslook en uien. Ook zit er een bessenstruik bij. Het is een mooie manier om meer bekendheid te genereren voor biologische vaste planten."

"De tweede kar staat er al"
Nieuw Mos in Amersfoort is één van de winkels die vorig jaar ook al een kar met vaste planten had staan. "Dit was zeker een succes. Vandaar dat we de kar ook nu weer hebben neergezet. Sterker nog: de tweede kar staat er al. We merken dat er veel vraag is naar biologische producten voor in de eigen tuin. De zadenverkoop gaat ook heel hard. We willen de tuin een goede plek gaan geven in de winkel", vertelt Ruben Kool, mede-eigenaar van Nieuw Mos.

"Boost geven"
Chauffeur Wessel heeft de karren dus stuk voor stuk bij de winkels afgeleverd. Hij geeft in een berichtje op LinkedIn aan dat hij op deze manier biologische planten en bloemen voor een breder publiek beschikbaar wil maken. Wat hem betreft een hoognodige ontwikkeling, waar de tijd méér dan rijp voor is. "Dit is één van de minder ontwikkelde markten binnen de natuurvoedingsbranche, hiermee hoop ik dit een boost te kunnen geven."

"Leuk om vaste planten aan te bieden"
Peter Schuurman, regiomanager bij foodcoop Odin, is blij met de biologische planten. "Heel leuk om die te hebben. Dit ontbrak nog in ons assortiment. Bij al onze 27 winkels staat nu een plantenkar van Wessel en we hebben nu in totaal zo'n 3.000 plantjes staan in 15 soorten. We zijn uiteraard heel benieuwd hoe het gaat lopen."

Voor meer informatie: 

Jan Huiberts
Kwekerij Dependens
info@dependens.nl 

Ruben Kool
Nieuw Mos
info@nieuwmos.nl 

Peter Schuurman
Odin
p.schuurman@odin.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven