Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wageningen haalt tropen in huis en continueert onderzoek naar tropische mariene ecosystemen

Onderzoekers van Wageningen University & Research hebben een creatieve oplossing bedacht om tijdens de coronapandemie toch door te kunnen gaan met hun klimaatonderzoek naar tropische mariene ecosystemen: door een kwekerij voor tropische planten te beginnen, brachten zij de tropen naar Wageningen.

Al meer dan een jaar zijn de tropische kustgebieden niet te bereiken voor onderzoek of veldwerk vanwege de wereldwijde Covid-19-maatregelen. Dit betekende voor wetenschappers van de onderzoeksgroep Aquatische Ecologie en Waterkwaliteitsbeheer, die ook verbonden zijn aan NESSC, een extra uitdaging: hoe kun je onderzoek naar de gevolgen van klimaatverandering in tropische mariene systemen uitvoeren zonder veldwerk in het buitenland? Marjolijn Christianen, Sara Pino Cobacho en Fee Smulders besloten samen met labmedewerker Dorine Dekkers te starten met hun eigen tropische plantenkwekerij.

Hoe dat eruitziet leest en ziet u hier op de website van Wageningen UR.

Publicatiedatum: