Certificering kwekers Tulpen.nl in kaart met Certifeye

Met een oorsprong bij Wesselman Flowers is Tulpen.nl voortgekomen uit een toenemende vraag van de grootste winkelketens naar verpakte bloemen en kant-en-klare producten vanuit de sierteelt. Het bedrijf, een initiatief van Daniëlle Strijk, speelt al meer dan 10 jaar in op deze vraag, aanvankelijk enkel in de tulpensector, maar in de laatste jaren ook met onder andere pioenen, gladiolen, zonnebloemen en amaryllissen.

Deze uitbreiding heeft zowel te maken met de toenemende vraag als met een doorlopende productie van Tulpen.nl. Het kernseizoen van tulpenteelt vindt namelijk plaats van 1 januari tot Pasen, met een voor- en naseizoen van oktober tot eind mei. Dankzij een gevarieerd assortiment kan het bedrijf het hele jaar door kwalitatief hoogwaardige producten leveren aan haar eindklanten.

Het bedrijf is gebaat bij stabiele en langdurige relaties met kwekers. "Franchisekwekers zijn veelal vanaf het begin van Tulpen.nl aangesloten bij het bedrijf," zo vertelt Daniëlle. Dankzij de langdurige samenwerking ontstaat er een bijzondere band tussen de partijen. Dit vertrouwen en mate van samenwerking is terug te zien in de ondersteuning die de franchisekwekers krijgen vanuit de organisatie. "Wij kunnen onze groep tulpenkwekers helpen met het regelen van certificering, beantwoorden hun vragen over de GlobalGAP en ondersteunen hen waar nodig graag bij algemene vraagstukken. Ook organiseren wij audits en beheren wij hun Wallets op het Certifeye netwerk."

Beheerder...
Tulpen.nl fungeert hierin als de Wallet Manager voor de toeleveranciers. Daniëlle kan de certificaten van de franchisekwekers bijwerken, certificaatverzoeken beantwoorden en de bedrijfsinformatie actueel houden. Ook ontvangt zij natuurlijk de herinneringen wanneer de documenten dreigen te verlopen. "Het is een veel aangenamer proces dan het vroegere bijhouden van mapjes op de computer," voegt Daniëlle toe. "En eigenlijk is het bij ons nog makkelijker, omdat onze kwekers allemaal op hetzelfde moment gecertificeerd worden. Het vernieuwen gaat dan ook vaak in 1 keer."

Er is echter nog ruimte voor verdere automatisering binnen de toeleveringsketen van Tulpen.nl. "De leveranciers die bollen leveren aan onze franchisekwekers staan veelal nog niet in Certifeye. Deze stap zal op korte termijn echter wel worden gezet, zodat de gehele certificering door de keten heen is geborgd."

Ondanks de begeleiding van Tulpen.nl zijn de opgezette Wallets niet gelimiteerd tot het gebruik bij één afnemer. De franchisekwekers worden aangemoedigd om het platform zelf te verkennen en te gebruiken op de manier die het beste bij hen past. "We hebben ook franchnisekwekers die andere seizoensbloemen hebben die zij met andere klanten vermarkten. Die klanten kunnen zich dan abonneren op hun Wallets en ook updates krijgen over vernieuwde certificaten," beschrijft Daniëlle.

Sommige franchisekwekers stropen volgens Daniëlle de mouwen ook digitaal graag op. "Er zijn ook kwekers die zelfstandig hun Wallets beheren. Zij zijn er echt mee bezig en vinden het leuk om er zelf mee aan de slag te gaan."

…én gebruiker
Tulpen.nl is echter meer dan enkel een beheerder voor de franchisekwekers. Onderdeel zijnde van een toeleveringsketen beschikt de organisatie ook over een eigen Certifeye account met alle mogelijkheden van dien. Zo kan Tulpen.nl zelf eigen certificaten uploaden op het platform, maar ook certificaatverzoeken sturen naar diverse leveranciers, met of zonder een Certifeye account. Een bijkomend voordeel hiervan is dat deze verzoeken automatisch verstuurd kunnen worden wanneer een reeds ontvangen certificaat verloopt. Hiermee wordt een groot deel van de administratieve taken uit handen genomen door Certifeye.

Beschikt een leverancier nog niet over een gratis Certifeye Wallet account? In dat geval kan Daniëlle direct een uitnodiging versturen, zodat haar zakelijke relaties ook kunnen profiteren van het Certifeye netwerk met hun eigen gratis Wallet.

Kortom: Met deze twee accounts ervaart Daniëlle hoe het is om zowel beheerder als gebruiker te zijn en haalt daarmee het beste uit het netwerk van Certifeye. "Het platform werkt gewoon goed, bespaart veel tijd en is makkelijk in gebruik!"

Voor meer informatie:
Certifeye
info@certifeye.com 
www.certifeye.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven