Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijkse teler Gärtnerei Reisner kiest oppotmachine Mayer

De jonge planten zijn net op tijd voor het nieuwe seizoen gearriveerd bij Gärtnerei Reisner in Kirchschlag, Oostenrijk, voor het vullen van de potten. Hier worden tot 80 soorten perk- en balkonplanten geplant, in meer dan 250 verschillende variëteiten. Dit seizoen maken ze voor het eerst gebruik van de nieuwe 'Mayer bale breaker BZ 6160' potgrondverwerker 'Mayer potting machine TM 1610 oppotmachine'.

De oorsprong van het bedrijf gaat terug naar 1936, toen Franz Reisner groenten en planten ging telen. In 1975 nam zijn zoon Gottfried het bedrijf over. Nu wordt de kwekerij uitgebreid: er zijn nieuwe machines gekocht en er worden steeds meer kassen gebouwd.

In 2020 werd de Mayer bale breaker BZ 6160 geïnstalleerd. De BZ 6160 verwerkt tot 2,7 miljoen kilo potgrond op jaarbasis en is dankzij het ergonomische ontwerp eenvoudig om mee te werken.

Om hun hele plantproces verder te optimaliseren en automatiseren werd er in de herfst van 2020 ook een Mayer potting machine TM 1610 aangeschaft, die tot 2800 potten per uur kan verwerken. Met de extra opslagoptie met de lopende band, worden de potten voor de potmachine van de TM 1610 opgeslagen. Dit bespaart een hoop tijd en moeite, omdat het handmatige herladen van de potten normaal gesproken veel tijd kost.

Voor meer informatie:
Mayer
Poststraße 30
89522 Heidenheim
Duitsland
+49 7321 9594 290
info@mayer.de
mayer.de
Publicatiedatum: