Groen Doen In De Klas nu ook in groep 7/8

Tholen - Groen Doen is een leerlijn voor de Nederlandse basisscholen, welke in 2018 in samenwerking met Yong Crowd gelanceerd werd door Pim van den Akker van FlowerFactor. Leerlingen uit de groepen 5/6 worden geënthousiasmeerd voor bloemen en planten, en met succes. “Momenteel zijn we met 13% aandeel op de Nederlandse scholen de grootste groene leerlijn van Nederland met een waardering van de scholen van een 8,3”, vertelt Pim. “Scholen spenderen per seizoen gemiddeld tussen de 5 en 14 uur aan de leerlijn. Een super mooi resultaat waar ik uiteraard heel trots op ben.”


Klik hier voor de vergroting

Nu zijn we drie jaar verder en heeft men, mede dankzij een uitgebreide fondswervingscampagne, een vervolg op de leerlijn gelanceerd voor de groepen 7/8. Daarin worden middels vier werkboekjes (elk seizoen één) en een digitale omgeving de kinderen meegenomen in de wereld van Bloemen en Planten, maar ook in die van Groenten & Fruit.

Om de nieuwe leerlijn verder uit te kunnen rollen op de Nederlandse basisscholen, wordt samengewerkt met prinses Laurentien van de Missing Chapter Foundation. Tegelijk wordt nog gezocht naar bedrijven, die het initiatief financieel kunnen en willen ondersteunen. “Onze ambitie is om volgend jaar een aanvulling van de leerlijn te maken voor groep 3/4 en dan binnen drie jaar op 85% van alle basisscholen van Nederland aanwezig te zijn. Als ons dat lukt dan praten we over 1,8 miljoen kinderen (en ouders) die we elk jaar hun gehele schoolperiode inspireren met informatie over de sierteelt en de glastuinbouw.”

Bedrijven en instantie die nu al meedoen zijn: Stimuflori, Hageluni, Glastuinbouw Nederland, Plantum, LZ-orchidee. Daarnaast lopen gesprekken met diverse anderen bedrijven.

Voor meer informatie & interesse, zie www.flowerfactor.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven