Denemarken in één klap twee tuincentra rijker

In één weekend heeft de Deense keten Plantorama er twee nieuwe tuincentra bij. Op 26 maart werd het grootste tuincentrum van Denemarken in Tilst geopend en de dag erna de vestiging in Hørsholm. In ongeveer 8 maanden tijd is het Smiemans Projecten gelukt om deze twee buitengewone projecten te realiseren, ondanks alle beperkingen door Covid-19. Plantorama heeft nu 13 tuincentra verspreid over heel Denemarken.

Door de restricties rondom Covid-19 is de opening van de twee nieuwe tuincentra niet groots aangekondigd en gevierd. Toch bleef de opening niet onopgemerkt: beide tuincentra zijn duurzaam, state-of-the-art en echte eyecatchers. De speciale koperkleurige beplating aan de entree in combinatie met de houten lambrisering aan de voorzijde van het gebouw geeft het geheel een elegante uitstraling.

De lichtinval via het asymmetrische dak en de dakramen, de roltrap met de lichtkoepels erboven, het gezellige restaurant, de overhangende open balkons boven de verkoopruimte, een waterval… alles is er aan gedaan om de bezoeker zo veel mogelijk te vermaken en te verbazen. De perfecte plek om je dag door te brengen.

Qua indeling en design verschillen de twee centra niet heel veel, beide hebben dezelfde faciliteiten zoals een groot magazijn, een restaurant, speelhoek, de boogkassen als buitenterrein en een enorm assortiment voor huis, tuin en dier.

Integraal zijn ook de nieuwste technische installaties meegenomen, zoals ledbelichting, zonnepanelen en bredere regengoten voor het opvangen van het regenwater in de ondergrondse water bassins wat gebruikt wordt voor irrigatie van de planten. Ze verschillen alleen qua grootte, Hørsholm is 9.000 m2 groot en Tilst heeft een oppervlakte van maar liefst 12.000m2.

Bron: Smiemans Projecten


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven