Verplichte coronatest Verenigd Koninkrijk na verblijf 48 uur

Vrachtwagenchauffeurs die langer dan 48 uur in het Verenigd Koninkrijk verblijven moeten vanaf 6 april een coronatest doen. Dat maakte het Britse ministerie van Transport bekend. Pas als zij negatief testen, kunnen zij hun reis vervolgen in het VK. Chauffeurs die binnen twee dagen weer terugkeren naar de Europese Unie zijn uitgezonderd van de testverplichting.

De Nederlandse overheid verplichtte eerder dat chauffeurs een negatief testresultaat moeten overhandigen, als zij langer dan twee dagen in het VK zijn geweest. Maar dat geldt alleen bij terugkomst naar Nederland. Deze nieuwe maatregel is opgelegd door de Britse overheid en geldt voor alle chauffeurs die langer dan twee dagen in het VK rijden. Als een chauffeur na 48 uur in het VK géén negatief testresultaat aan de Britse autoriteiten kan laten zien, riskeert hij of zij een boete van 2000 pond. Chauffeurs die langer dan vijf dagen in het Verenigd Koninkrijk rijden, moeten uiterlijk drie dagen na de eerste test een nieuwe test doen.

Testlocaties
Op verschillende plekken in het VK kunnen vrachtwagenchauffeurs zich gratis laten testen. Meer informatie over de locaties, of wat te doen wanneer een chauffeur positief test vind je hier.

Bron: TLN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven