Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinees rozenproject van 16 ha in recordtijd opgeleverd

Begin deze maand heeft Azrom een project van 16 ha in Shandong, China, opgeleverd, waarvan de bouw in juni 2020 van start is gegaan. Al in november 2020 werd een eerste aanplant gedaan en de eerste stelen werden in februari van dit jaar geoogst.

Honderden arbeiders tegelijkertijd aan het werk
Om de uitdagende planning te halen was een zeer strikte planning nodig. In feite werd het project parallel gebouwd, wat betekent dat alle systemen samen en op hetzelfde moment werden geïnstalleerd. "Honderden arbeiders moesten tegelijkertijd werken in de kassen en in de bedrijfsruimten. Dat vereiste een voorbeeldige organisatie en orde. Bovendien werkten we soms in twee of zelfs drie ploegen per dag. Al deze werkzaamheden waren mogelijk dankzij de uitstekende samenwerking met de klant. "

Aanpassing van de kas aan extreme klimatologische omstandigheden
Het project werd ontworpen en gebouwd op basis van de unieke omstandigheden van de locatie. "In tegenstelling tot de groententeelt, waar de groeiseizoenen relatief kort zijn en het gemakkelijk is om de warme periode "over te slaan", kent de rozenteelt geen indeling in seizoenen, maar een groeiperiode, die 3 tot 5 jaar duurt, tot de rassen wisselen. Dit betekent dat de kas het hele jaar door gunstige groeiomstandigheden moet kunnen bieden en ook rekening moet houden met de extreme klimatologische omstandigheden, d.w.z. strenge winters en hete zomers die kenmerkend zijn voor dit gebied."

Dit jaar kenden ze een bijzonder koude winter met een minimumtemperatuur van -18°C en zware sneeuwval. "Dit gaf ons een geweldige kans om daadwerkelijk te controleren of ons engineeringontwerp correct was. Op het koudste moment behielden onze kassen temperaturen van rond de 12°C, oftewel een DT= 30°C , dit met een warmwaterverwarmingssysteem met een temperatuur van maximaal 40°C."

Opgeleverd in recordtijd
"Dit was voor ons een nieuwe kans om de mogelijkheden van Azrom te tonen. Een project van 16 ha is op het hoogste niveau gepland en uitgevoerd en in recordtijd opgeleverd aan de klant. Zowel Azrom als de klant zijn zeer tevreden met het resultaat. Voor ons is dit een indicatie van het succes van een project."

Azrom in China
Azrom is al sinds de jaren negentig actief in China en heeft er sindsdien een aanzienlijk aantal projecten gebouwd, maar besloot pas in 2014 om een speciale focus op het grondgebied te leggen en een permanent kantoor en professioneel team op te zetten, dat momenteel gevestigd is in Kunming, provincie Yunnan.

Voor meer informatie:  
Azrom Greenhouses
Zviki Porat
zviki@azrom.com
www.azrom.com

Publicatiedatum: