Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekerij P. Mostert investeert in aluminium schaduwdoek

Kwekerij P. Mostert is een echt Westlands familiebedrijf dat al meer dan 70 jaar planten kweekt in hun kwekerij in s-Gravenzande. In de teelt hecht teler John Mostert veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. Om die reden bestaat de kas bijvoorbeeld uit diverse afdelingen, die elk individueel aangestuurd kunnen worden om de energielevering zo efficiënt mogelijk aan te sturen en voor elk type teelt de meest ideale klimaatomstandigheden te creëren.

Aluminium schaduwdoek
Om de klimaatomstandigheden in een aantal van de afdelingen te optimaliseren, renoveerde Ridder partner A1 Tuinbouwtechniek onlangs een aantal scherminstallaties op de kwekerij van P. Mostert. In een van de afdelingen is het nieuwe brandvertragende aluminium schermdoek RSS 16 FR van Ridder geïnstalleerd. Dit doek heeft aan de bovenzijde aluminium bandjes en aan de onderzijde witte bandjes. Met dit doek kan het gewas in de kas overdag goed beschermd worden tegen de instraling van de zon doordat deze goed gereflecteerd wordt. Het aluminium doek geeft de planten de juiste bescherming tegen het harde licht van de zon en de groeikwaliteit kan goed onder controle worden gehouden. De witte bandjes aan de onderzijde van het doek leveren een optimale reflectie en verdeling van het licht in de kas op. Gedurende de nacht levert het aluminium extra energie besparing, doordat het ook de koudestraling reflecteert.

Diffuus licht
Naast het brandvertragende aluminium doek, is er in een andere afdeling het RLD 50 FR doek geïnstalleerd. Dit doek geeft een optimaal diffuus licht en mooie verdeling van het daglicht in de kas, met een mooie gelijkmatige groei als gevolg.

Bron & foto's: Ridder

Publicatiedatum: