Eerste Señoritas in bloei bij V&S en Spaloo Plant

Bij Kwekerij V&S uit Kwintsheul en Spaloo Plant uit ’s-Gravenzande staan de eerste Señoritas in bloei.

Spaanse Margrieten van Nederlandse bodem
Señoritas is een nieuwe serie Spaanse Margrieten van Nederlandse bodem. Deze serie is voortgekomen uit jarenlange veredeling door Hendriks Young Plants. Dit familiebedrijf uit ‘s-Gravenzande is ook veredelaar en jonge plantenkweker van Bella Fuchsia en Pelargonium Grandiflorum.

‘Wij bewortelen al jaren Spaanse Margrieten voor kwekers in het Westland, hebben veel passie voor dit product en zijn daarom gaan veredelen. Dit seizoen introduceren wij met trots onze Señoritas serie!’ aldus Daan Hendriks.

Plekje in de zon
Spaanse Margrieten zijn kleurrijke voorjaars-en zomerbloeiers met felgekleurde bloemen. De Spaanse Margriet gedijt niet alleen goed in Spanje, maar komt van nature voor in de Oost-Kaap provincie van Zuid-Afrika. Daarom wordt deze plant ook wel de Kaapse margriet genoemd. Deze zuidelijke benamingen verraden al waar deze tuinplant van houdt: zon, zon en nog eens zon! Señoritas voelen zich daarom uitstekend thuis op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. Deze tuinplant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'.

De Spaanse Margriet is terug van weggeweest bij Kwekerij V&S
Begin 2020 is Ronald Scholtes van voorheen Scholtes Roses toegetreden tot Kwekerij V&S. Afgelopen zomer is zijn rozenkwekerij in Kwintsheul volledig omgebouwd voor de teelt van pot- en perkplanten. In deze vernieuwde locatie maakt de Spaanse Margriet dit voorjaar haar comeback bij Kwekerij V&S met de nieuwe Señoritas serie van Hendriks Young Plants.

De Spaanse Margriet (Osteospermum) is geen onbekend product voor Kwekerij V&S. Voormalig eigenaren Jan van Staalduinen en Tinus Vellekoop hebben jarenlang Osteo’s geteeld. ‘Destijds werden de jonge planten opgekweekt door Hendriks Young Plants en vormden altijd een goede basis voor de teelt tot bloeiende planten. Daarom zetten we de samenwerking met leverancier Hendriks voort en hebben we alle vertrouwen in de Señoritas’ zegt Ronald Scholtes.

In het najaar zijn we gestart met oppotten. Inmiddels staan de eerste vakken planten bij V&S in bloei. ‘Het voorjaarsseizoen is wat ons betreft begonnen!’ aldus Ronald.


Gerard Spaans en Senno Looije van Spaloo Plant 

Gevallen voor Señoritas
Naast V&S is ook Spaloo Plant gevallen voor de Señoritas.  ‘Vorige seizoenen hebben wij verschillende proeven gedaan. Deze zijn zeer goed bevallen. Begin van dit seizoen hebben wij besloten om vol voor de Señoritas te gaan’ zegt Gerard Spaans. Beide kwekers hebben gekozen voor de oranje bedrukte Señoritas potten. Deze zuidelijke, warme kleur pot staat volgens Freek Hendriks voor ‘Spaanse Margrieten uit Nederland’.   

Voor meer informatie en inspiratie over de Señoritas surft u naar https://www.senoritas-plants.com/nl/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven