Boek 'Licht vernieuwen naar led. Wat moet je weten?' gepresenteerd

Goed licht stopt niet bij de grens

“Overal zijn de ‘snelle ledjongens en -meisjes'”, zegt John de Joode, voorzitter NSVV. “Zij betoveren opdrachtgevers met mooie terugverdienplaatjes op de energierekening, maar zij hebben vaak onvoldoende kennis van de kwaliteit van licht en van de negatieve invloed van slechte verlichting op gezondheid, welzijn en duurzaamheid.”

Afgelopen maand publiceerden de Nederlandse en Belgische organisaties NSVV, Belgisch Instituut voor Verlichting (IBE-BIV) en Groen Licht Vlaanderen gezamenlijk het nieuw boek 'Licht vernieuwen naar led. Wat moet je weten?'. "Omdat goed licht niet stopt bij de grens", aldus De Joode. "De werkwijze van lichtontwerpers en -adviseurs is universeel, zij hebben overal met dezelfde uitdagingen te maken."

Kennis van licht
"Bij het renoveren van een armatuur is kennis van licht onmisbaar," zegt ook Jan van Riel van BIV. "Als ik vertel dat het 18°C is in mijn kantoor, kan iedereen zich daar een voorstelling bij maken. Als ik zeg dat mijn kantoor 500 lux heeft, dan is dat voor de meeste mensen een stuk lastiger voor te stellen. Licht heeft uitleg nodig. Bij het renoveren van licht hoort een goede toelichting."

Uitleg over licht
Het boek ‘Licht vernieuwen naar led. Wat moet je weten?’ wordt uitgegeven in het Nederlands en in het Frans en omschrijft helder alle aspecten die bij retrofit belangrijk zijn. "Het gaat specifiek in op de implicaties van retrofit met een heldere omschrijving van de condities", zegt Catherine Lootens van Groen Licht Vlaanderen vzw. "Het gaat ook over de rol en aansprakelijkheid van de installateur, adviseur, fabrikant en distributeur als het mis gaat bij aanpassingen aan een verlichtingstoestel. Wij leggen uit, maar beschrijven ook de gevoeligheden en de valkuilen."

De publicatie is hier te bestellen.

Bron: enerpedia.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven