Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westlandse tuinders storen zich aan storend internet

Geen glasvezel voor het buitengebied in Westland. Dat was enige tijd terug de boodschap van Delta Fiber, dat voor aanleg van glasvezelkabels zorgt. Vervelend voor mensen in het buitengebied die snel films willen streamen, maar zeker ook voor tuinders en bedrijven. Zij hebben te maken met o.a. digitaal veilen of thuiswerkers die goed hun werk willen doen, zonder internetstoringen.

Hoewel Delta Fiber al heeft laten weten dat het besluit onomkeerbaar is, roert de Westlandse politiek zich. De handreiking van een upgrade van de coaxkabels biedt mogelijk tijdelijk soelaas voor mensen in het buitengebied, maar op de lange termijn heeft glasvezel de toekomst. En dus kan Westland als economische motor niet verstoken blijven van een snelwerkend glasvezelnetwerk, menen o.a. de fracties van het CDA en Westland Verstandig.

Storing bij tuinders
Fractievoorzitter Peter Duijsens wist in het AD al te melden dat er tuinders zijn met problemen. "In de Bospolder in Honselersdijk klagen tuinders over storing op storing met coax. Dat is vooral goed voor televisie, maar niet voor grootschalig internet. En coax ligt overal, dus je hoeft mijns inziens alleen maar die kabels te volgen om glasvezel aan te leggen.” 

Ook CDA Westland legt zich niet neer bij het afketsen van het glasvezelnetwerk. Glasvezel is voor particulieren belangrijk, maar ook juist voor de tuinbouwsector en het zakenleven, aldus het CDA.

Raadslid Pieter Immerzeel wijst hierbij o.a. op 'ontwikkelingen op de veiling'. "De fysieke veiling verdwijnt wat naar de achtergrond, steeds meer worden producten digitaal aangeboden. Voor de kwekers is het dus erg belangrijk dat een goede en snelle verbinding aanwezig is om hun producten goed aangeboden en verhandeld te krijgen voor binnenlandse maar zeker voor buitenlandse klanten."