Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Danziger Guatemala ontvangt MPS-A certificate als eerste certificering

Danziger Guatemala is pas in 2019 begonnen met de milieucertificering MPS-ABC en heeft nu MPS-A als eerste certificering ontvangen. Omri Cohen, algemeen manager van Danziger Guatemala is heel blij met dit resultaat.

Het bedrijf werd negen jaar geleden opgericht door Zehava en Ernest Danziger. Het bedrijf werd vanaf de grond opgebouwd, maar is inmiddels over de hele wereld uitgebreid. Danziger Guatemala is een van de belangrijkste exportbedrijven in de sierteelt voor de Noord-Amerikaanse markt en groeit snel. 

Danziger Guatemala is begonnen met milieucertificering omdat het hun handig leek als ze dezelfde certificering zouden hebben als hun klanten en te synchroniseren met de algemene vereisten van de certificering. Ze hebben gekozen voor MPS vanwege hun kennis van de sierteeltsector en omdat dit door verschillende mensen werd aangeraden.

Om met MPS-ABC te starten hoefde het bedrijf hun processen niet al te veel aan te passen. Ze waren ook net begonnen met een voorraadplatform waarmee ze alles konden organiseren voor de certificering. Naast een paar veranderingen in hun rapportage om alle informatie aan MPS te presenteren was het helemaal niet moeilijk, aangezien hun processen gelijk waren aan de processen die MPS vereist voor hun certificering.

Duurzaamheid
Danziger Guatemala is geregistreerd in het Environment Ministry of the Country, wat betekent dat het bedrijf voldoet aan de duurzaamheidsvereisten van het land. Naast de nationale vereisten vonden ze dat ze als bedrijf groen materiaal telen om de wereld kleurrijker te maken. Daarom blijven ze bomen planten, materiaal opnieuw gebruiken, doneren ze aan de gemeenschappen en maken ze gebruik van recycling.

Samenwerken aan een duurzame toekomst
"Danziger Guatemala is een goed voorbeeld van een bedrijf dat producten teelt van hoge kwaliteit en dit combineert met een duurzamere productie en implementatie van goede werkomstandigheden voor medewerkers," zegt Arthij van der Veer, gebiedsmanager van MPS. "Voorbeelden zijn de implementatie van recycling, het planten van bomen op de locatie en in omliggende gebieden en sociale projecten in omringende dorpen. We zijn blij dat Danziger Guatemala voor MPS-ABC heeft gekozen en kijken ernaar uit de samenwerking in de nabije toekomst uit te breiden."

Voor meer informatie:
Danziger
www.danzigeronline.com 

 

MPS
Arthij van der Veer
a.vdveer@my-mps.com 
www.my-mps.com
Publicatiedatum: