Syngenta Flowers introduceert nieuwe oplossing voor teelt en distributie van jonge planten Xcarrier

Syngenta Flowers introduceert Xcarrier, een nieuw systeem dat zorgt voor optimale opkweek- en distributiemethodes van jonge planten. De Xcarrier bestaat uit twee onderdelen; een herbruikbare tray voor beworteling met dezelfde functionaliteit als kunststof wegwerptrays en een frame voor het transport van de tray.

Xcarrier is ontwikkeld door Syngenta Flowers en brengt drie voordelen samen in één slimme oplossing. In de eerste plaats is de jonge plantentray ontworpen met als uitgangspunt de kenmerken van de huidige eenmalige plastic trays, die voor een optimale teelt belangrijk zijn. Dit komt de gezondheid en kwaliteit van de planten ten goede. Bovendien is het ontwerp dusdanig dat de nieuwe tray ook de voordelen meeneemt van de teelt in paperpots, die momenteel gangbaar zijn en zich al hebben bewezen in plastic trays. De jonge planten kunnen vanuit de Xcarrier gemakkelijk handmatig of automatisch worden opgepot. Het risico op beschadiging van het tere gewas is tijdens dit proces geringer. 

In de tweede plaats is het transportframe zo ontworpen dat de jonge plantentrays opgestapeld stevig op een pallet kunnen staan, waardoor een efficiënte levering in combinatie met onze Xtrays mogelijk wordt. Daardoor is de distributie minder afhankelijk van CC-trolleys. Met 11 cm tussenruimte voor de jonge planten verkleint de Xcarrier bij het stapelen de kans op beschadiging aan het gewas aanzienlijk. De jonge plantentray past gemakkelijk in het frame, maar beide kunnen ook afzonderlijk van elkaar worden bewaard om de opslagruimte of de laadcapaciteit van de vrachtwagen optimaal te kunnen benutten.

In de derde plaatst is het complete systeem circulair waarin trays bij de klant weer worden ingenomen, schoongemaakt en hergebruikt; dit in lijn met de wijze waarop met de Xtray wordt gewerkt. Dit zal het gebruik van plastic trays voor eenmalig gebruik verminderen (tot meer dan 200.000 trays per jaar) en levert minder plasticafval op.

De innovatie is te gebruiken in combinatie met Syngenta Flowers' Xtray. Bovendien is het complete systeem circulair waarin trays worden ingenomen, schoongemaakt en hergebruikt, dit in lijn met ons duurzame Xtray-proces.

Voor meer informatie:
Syngenta Flowers

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven