Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vorst in Texas verstoort transporten stekken en jonge planten

De periode van week 8 tot week 10 is een van de drukste tijden van het jaar voor leveranciers van jonge planten en voor telers. Dit jaar hadden enkelen van hen echter last van leveringsproblemen door het koude weer, en dat is nog niet voorbij. Het extreem koude weer in het begin van februari vertraagde veel leveringen via FedEX. Toen kwam de vele vorst in Texas en andere zuidelijke staten waardoor het DC van FedEX in Memphis, Tennessee dicht moest. Dat verstoorde de transporten van zowel inkomende ongewortelde stekken als dat van jonge planten uit wortelstations in het hele land. 


Doug Cole in de kas

Geen stekken, geen jonge planten
"FedEX was meer dan een week dicht," zegt Doug Cole van DS Cole, een van de getroffen telers van jonge planten. Het ergste was dat een deel van de transporten bleven liggen in de terminal van FedEx in Memphis. "Die waren compleet waardeloos toen ze uiteindelijk aankwamen."

Ook telers werden getroffen. "Veel van het transport van onze planten naar klanten stopte ook in de FedEX terminal. Sommige transporten zouden volgende dag aankomen, maar deden er in plaats daarvan een paar dagen over. Er was een transport van vier dozen in totaal, en die vier dozen kwamen verspreid over drie dagen aan bij de klant."

Blij met een buffer
Gelukkig bestelt Cole altijd een buffer en dit jaar is hij daar erg blij mee. "Normaal bestellen we buffers om twee redenen: een om zeker te zijn dat we genoeg hebben, maar ook omdat we wat product op voorraad willen hebben voor onverwachte nieuwe bestellingen."

Extreem druk
"En dat maakt deze drukke weken nog drukker dan voorgaande jaren en ook hectischer," legt Cole uit. "Dit jaar waren de bestellingen groot, omdat telers zich voorbereiden op veel verkoop. Daarom kunnen de vertragingen frustrerend zijn voor sommige mensen, maar gelukkig proberen we alles zo snel mogelijk weer op schema te krijgen."

Cole verwacht dat de situatie snel weer normaal zal zijn. In week 12 en 13 zal alles weer terug bij het oude zijn, is zijn verwachting. 

Voor meer informatie:
Doug Cole
D.S. Cole Growers
251 North Village Road
Loudon, NH 03307
+1 603 783 9561
info@dscolegrowers.com
www.dscolegrowers.com

Publicatiedatum: