Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deliflor Chrysanten breidt laboratorium uit

Weefselkweek, ziektentoetsingen en merkertechnologie, het zijn activiteiten die binnen de veredeling en vermeerdering snel in belang toenemen. Niet alleen gericht op het kunnen leveren van een zo optimaal mogelijk product, maar ook om het veredelingsproces nog efficiënter en sneller te laten verlopen.

De afgelopen jaren hebben Deliflor en de andere leden van de Beekenkamp Groep de activiteiten op dit gebied al aanzienlijk zien toenemen. Het nieuwe Research and Development Center dat gebouwd wordt voor Beekenkamp Plants Vegetables, Beekenkamp Plants Ornamentals en Deliflor Chrysanten, gaat onder meer een nieuw weefselkweeklaboratorium omvatten waar met name de schone vermeerdering van weefselkweek en de bijbehorende technieken plaats gaan vinden. Om ook groei en verdere uitbreiding van de andere labactiviteiten voor alle leden van de Groep mogelijk te maken, is bij Deliflor Chrysanten een nieuwe laboratoriumruimte ontwikkeld, naast de reeds bestaande labfaciliteiten.

Weefselkweek
Weefselkweek vormt een belangrijk onderdeel van activiteiten binnen het bestaande laboratorium. Bij weefselkweek groeien planten in buizen/bakken op een vaste voedingsbodem, die rijk is aan diverse voedingsstoffen, vitamines en planthormonen (ook wel in vitro genoemd).

Alle werkzaamheden en materialen voor de weefselkweek moeten steriel zijn, omdat anders de planten doodgaan door bacteriën en/of schimmels. Deze activiteiten zullen vooralsnog verhuizen naar deze nieuwe labruimte bij Deliflor. Zij kunnen op deze manier geheel los van de overige activiteiten en dus nog ‘schoner’ plaatsvinden, wat een groot voordeel oplevert. Zodra het nieuwe Research and Development Center in gebruik wordt genomen, zal de weefselkweek naar dit nieuwe center verhuizen.

Ziektentoetsingen
Ook op het gebied van ziektentoetsingen en het maken van schimmeloplossingen voor proeven in de kas breidt het bedrijf de activiteiten uit. Bij ziektentoetsing kijkt men (preventief) of planten besmet zijn met virussen, bacteriën of schimmels om er zo voor te kunnen zorgen dat de stekken die verkocht worden, ziektevrij zijn. Deze toetsen doet men met onder andere moleculaire technieken, dus op basis van genetisch materiaal (RNA en DNA). Hierbij wordt eerst al het genetische materiaal van de plant geïsoleerd, waarna  met een zogeheten PCR specifieke stukjes DNA kunnen worden gekopieerd. Voor deze ziektentoetsingen worden steeds specifiekere eisen aan het lab gesteld. Met de uitbreiding van het laboratorium kan Deliflor aan deze specifieke eisen voldoen.

Voor meer informatie:
Deliflor Chrysanten
www.deliflor.nl

Publicatiedatum: