Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter van Berchum, Gakon Horticultural Projects:

“Overname maakt ons klaar voor de komende zeventig jaar”

"Netafim heeft het netwerk, de slagkracht en de financiële mogelijkheden om Gakon wereldwijd op de kaart te zetten," vertelt Pieter van Berchum, Managing Director van Gakon Horticultural Projects. Vanaf 1 april maakt het bedrijf deel uit van Netafim.

Gakon Horticultural Projects werd in 1951 opgericht door Bert Gardien. Hij startte met de bouw van houten kassen. Zeventig jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd actieve en innovatieve leverancier van turnkey glastuinbouwprojecten.

Nu is het tijd voor de volgende stap: Op vrijdag 5 maart 2021 zijn door de aandeelhouders van het bedrijf de handtekeningen gezet onder de overnameovereenkomst. Met het tekenen van deze overeenkomst wordt Netafim voor 100% eigenaar van Gakon.

Grootte
"Deze overname maakt Gakon klaar voor de komende zeventig jaar," vertelt Managing Director Pieter van Berchum. "De samenwerking met Netafim opent een wereld van mogelijkheden voor ons," vertelt hij. "We zien dat projecten groter en complexer worden en dat er wereldwijd om oplossingen uit de tuinbouw gevraagd wordt. Met onze ervaring en kennis van de glastuinbouw kunnen we helpen met het duurzaam en winstgevend telen van gewassen. Dit alles met efficiënt gebruik van water, precieze fertigatie en een hoge voedselveiligheid."

"We willen groeien en tegelijkertijd heb je een bepaalde grootte nodig om innovatief te blijven en om nieuwe markten te kunnen bedienen", vult Sales Director Olaf Mos aan. 

Aanvullend
Netafim is wereldleider op het gebied van irrigatietechniek en is een toonaangevende speler in de land- en tuinbouw. "Netafim kent de land- en tuinbouw en heeft het netwerk, de slagkracht en de financiële mogelijkheden om Gakon wereldwijd op de kaart te zetten," vult Pieter aan. 

En dat is precies wat er gaat gebeuren. Gakon Horticultural Projects vormt voortaan de kern van Netafim’s glastuinbouwactiviteit. Hierin worden de Nederlandse en de Poolse activiteiten van Gakon samengevoegd met de activiteiten van Netafim op het gebied van kassenbouw. "Netafim is al langer actief in de bouw van foliekassen. Die hadden wij niet in ons assortiment," verduidelijkt Olaf. "Zo vullen beide bedrijven elkaar aan."

R&D
Het hoofdkantoor van Gakon blijft gevestigd in Wateringen. Hiervandaan wordt in eigen fabriek ook het staal en aluminium geproduceerd dat wordt gebruikt voor de bouw van de kassen. Daarnaast zal er een R&D-afdeling worden toegevoegd aan het hoofdkantoor in Wateringen, om de productontwikkeling te stimuleren.

"De ambitie van de nieuw te vormen greenhouse-unit mag duidelijk zijn: wereldwijde marktleider worden op het gebied van turnkey glastuinbouwprojecten en oplossingen," besluit Pieter.

Voor meer informatie: 
Gakon Horticultural Projects
www.gakon.nl