Geraniumteler Ursula Key-Davis, Fibrex Nurseries

VK: "Het is nog maar maart en we zijn al een aantal keren uitverkocht"

"Het is nog maar maart en we zijn al diverse keren uitverkocht," zegt Ursula Key-Davis van Fibrex Nurseries, een geraniumteler uit Warwickshire, Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar produceerden ze reeds het dubbel t.o.v. het jaar ervoor en dit jaar schalen ze de productie nog verder op. Een kleine maand geleden begon het versturen van de eerste planten naar de klanten en de vraag is enorm hoog. "Het lijkt erop dat meer mensen zijn gaan tuinieren en ze vinden het prima om de consument lijkt zelfs bereid er een keer voor terug naar de winkel te komen."

Postorder
Het VK is nu al ongeveer een jaar in volledige lockdown, wat betekent dat Fibrex Nursery geen bezoekers mag ontvangen. "Normaal stellen we van maart tot augustus onze deuren open, maar dat kon vorig jaar niet en ik denk ook niet dat het later dit jaar mag." Daarom versturen ze nu meer planten via de post, iets wat ze voor Covid-19 ook deden, al ongeveer 30 jaar, maar wel op kleinere schaal. 

Extreem veel vraag
De vraag is en was enorm hoog. In 2020 haalden ze dubbele hoeveelheden, en dit jaar schaalden ze nog verder op. Normaal heeft de kweker ook verkoop op de rest van Europa, maar dit jaar hadden ze alle plantjes nodig om aan de vraag in het VK zelf te voldoen. En de orders kwamen al vroeg. "Mensen bestelden al in februari, toen onze planten nog niet eens klaar waren. We krijgen veel herhalingsbestellingen en mensen bestellen specifieke rassen. Ze willen zeker weten dat ze hun planten krijgen en vinden het niet erg om te wachten als dat nodig is," legt Key-Davis uit. Gelukkig houdt Fibrex Nurseries alle moederplanten en produceert ook alle moederplanten zelf. "Op deze manier kunnen we onze productie opschalen als dat nodig is."


Bestellingen onderweg naar de klant

Vraag over de hele linie
Dus, welke rassen zijn nu het meest populair? Volgens Key-Davis is de vraag extreem hoog over de gehele linie. En er is veel om uit te kiezen, omdat het bedrijf de Nationale Collectie van geraniums heeft, wat betekent dat ze de grootste verzameling hebben, meer dan 2.000 verschillende rassen en cultivars. Daarnaast hebben ze ook de Nationale Collectie hedera bestaande uit meer dan 354 verschillende variëteiten, de meeste van de familie Hedera helix. 

Alle hens aan dek
Sinds het begin van de lockdown, toen er meer bestellingen kwamen, maakt het bedrijf overuren om alle planten te prepareren voor verzending. "Door de Covid-maatregelen mag slechts de helft van het personeel komen. We zijn een familiebedrijf en gelukkig ligt onze kwekerij in onze tuin, dus het meeste werk moesten we zelf doen." Ook dit jaar is alle hens aan dek nodig. Bestellingen zijn vroeg en veel mensen die de planten eigenlijk op zouden halen, hebben ons gevraagd de planten in plaats daarvan op te sturen." Daarnaast doen ze er alles aan om de productie op te schalen en aan de enorme vraag te voldoen. 

"Alles bij elkaar zijn we erg blij met hoe vorig jaar voor ons is verlopen. Ook dit jaar verwachten we een record te halen," besluit Ursula. 

Voor meer informatie:

Ursula Key-Davis
Fibrex Nurseries LTD
+44 01789 720788
sales@fibrex.co.uk
www.fibrex.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven