Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FloraLife Rose Enhancer

Nieuw supplement verlengt vaasleven

FloraLife® Rose Enhancer is een hydratatiesupplement dat de natuurlijke ontwikkeling van rozen ondersteunt. De technologie reduceert het verblauwen van de blaadjes, stimuleert het openen van de knoppen en kleurbehoud en vermindert in sommige cultivars het vroegtijdig bruin worden van blaadjes.

FloraLife Rose Enhancer biedt de teler de mogelijkheid om een directe impact te hebben op de klantervaring met rozen. De behandeling wordt toegepast op teeltniveau met 1 ml per 1 liter hydratatie-oplossing.

In onderstaande presenteert FloraLife een onderzoeksupdate over hun evaluatie van Colombiaanse rozen die deze behandeling hebben gehad.

Methoden:
Van 2019 tot 2020 hebben ze 18 afzonderlijke testen uitgevoerd op 10 verschillende Colombiaanse rozenvariëteiten. De bloemen werden in de bedrijven droog verpakt en werden volgens het onderstaande protocol behandeld:

  1. Stengels werden opnieuw gesneden en stonden daarna 8 uur lang in de volgende oplossingen in een bloemenkoeling (2°C)
    a. FloraLife Express 100 (2 ml/L)
    b. FloraLife Express 100 (2 ml/L) + FloraLife Rose Enhancer (1 ml/L)
  2. Stengels werden daarna (zonder opnieuw snijden) verplaatst naar de FloraLife Express 200-opslagoplossing en stonden 72 uur in een bloemenkoeling (2°C)
  3. De stengels werden op maat gesneden en in vazen geplaatst, gevuld met FloraLife Express 300-bloemenvoeding voor evaluatie van de voeding en het vaasleven (21°C)

Het vaasleven (dagen) en de bloemdiameter (dag 5) werden bepaald en op dag 7 werden er foto's genomen.


Klik hier voor een vergroting

Resultaten
De effecten van FloraLife Rose Enhancer op het vaasleven waren, afhankelijk van de variëteit, van 0,2 dagen voor 'Jessika' tot 6,4 dagen voor 'High and Exotic'. Gemiddeld genomen voor alle variëteiten was er een langer vaasleven van 2,4 dagen. Het effect van FloraLife Rose Enhancer op de bloemdiameter (dag 5) varieerde van 0,4 cm voor 'Pink Floyd' tot 1,5 cm voor 'Freedom' en 'High and Exotic'. Gemiddeld genomen over alle variëteiten was er een verhoogde diameter van 1 cm.


Klik hier voor een vergroting


Klik hier voor een vergroting

Conclusie
Behandeling met FloraLife Rose Enhancer, gevolgd door opslag in FloraLife Express 200 en vazen van FloraLife Express 300 verlengde het vaasleven en de bloemopenening van in Colombia geteelde rozen. Het gemiddelde resultaat van de 18 verschillende testen en de 10 Colombiaanse rozenvariëteiten was een verhoging van het vaasleven met 2,4 dagen en een bloemdiameter (dag 5) van 1 cm.

Voor meer informatie:
FloraLife
info@floralife.com.
www.floralife.com

Publicatiedatum: