Dümmen Orange presenteert nieuwe potanjerrassen Peman Red en Sprint Fancy Purple

Intensieve veredelingsinspanningen bij Dümmen Orange hebben geresulteerd in twee bijzondere potanjerrassen: Peman Red en Sprint Fancy Purple.

Peman Red
Het nieuwe ras Peman Red breidt de populaire potanjerserie van Dümmen Orange uit met een eersteklas helderrood. Het kan uitstekend worden gecombineerd en gemengd met de andere rassen uit de Peman-serie. Een ideaal uitgangspunt voor de populaire potanjermixen zoals de Confetti's. De rassen van deze weerbestendige serie kenmerken zich door een grote tolerantie ten aanzien van hoge en lage temperaturen. Ze groeien zeer uniform weg en kunnen volstaan met weinig groeiregulatie. Ze zijn geschikt voor zowel bedekte als onbedekte teelten. Bij de eindklant laat de nieuwe Peman zich nogmaals van zijn beste kant zien: met tal van helderrode, halfgevulde bloemen, een langdurige bloei en een prima houdbaarheid. Dat laatste is natuurlijk ook merkbaar op het verkooppunt.

Met Peman Red telt de bestaande serie nu vijf stabiele kleuren: de tweekleurige violette Peman, de tweekleurige lila Peman Fancy Lilac, de tweekleurige op kersenbloesem geïnspireerde Peman Fancy Cerise en de violette Peman Violet. Voor seizoen 2021 staat ook het ras Peman Merlot in de startblokken. Het is dan mogelijk om met zes afzonderlijke kleuren een aantrekkelijke CC-container voor de winkelvloer samen te stellen. Overigens: De Peman-serie is ook geweldig voor toepassing in de tuinaanleg en groenvoorziening.

Sprint Fancy Purple
Een ander hoogtepunt - en niet alleen op winkelvloer en de verkooptafel - is het rechtopgaande ras Sprint Fancy Purple. De Sprint-serie luidt vroeg het potanjerseizoen in met de beste kwaliteiten voor deze afzetperiode. Een echt topproduct voor Valentijnsdag! Het is ideaal voor de vroege afzet voorafgaande aan het eigenlijke perkgoedseizoen en voor de teelt in de zomer. Met haar dubbele bloemen in tweekleurig roze trekt Fancy Purple op de verkooptafel de aandacht van de consument, net zo goed als elke beplanting met dit ras een blikvanger is. Een absolute eyecatcher, ook vanwege het harmonieuze contrast tussen de intense heldere, middelgrote bloemen en het blauwgroene lancetvormige blad.

Met Fancy Purple kunnen telers vertrouwen op een grote uniformiteit zowel wat de ontwikkeling, de teeltduur en de vroegheid van de planten betreft. Met de van nature middelsterke, uniforme groei behoeft het ras, net als de nieuwe Peman Red, slechts weinig groeiregulatie. De vele, verschillende kleuren en planttypen van de Sprint-serie maken een verscheidenheid aan combinaties mogelijk voor de toepassing binnen en buiten.Voor meer informatie:
Dümmen Orange
www.dummenorange.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven