Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schoon water? Afdekken maar!

Tholen - Het voorjaar dient zich weer aan – en daarmee krijgen telers ook steeds meer instraling van de zon. Voor telers is dat vaak het moment om snel in actie te komen. Want hoe belangrijk zon ook is, er zit een vervelende schaduwzijde aan en die heet: overmatige algengroei. Een regelrechte bedreiging voor elk open wateropslagsysteem en dat kan voor veel problemen zorgen. Telers kunnen nu eenmaal niet zonder schoon water. 



De meest efficiënte oplossing om opgeslagen water het hele jaar door schoon te houden, is een goed afdeksysteem. Volgens Genap is de keuze aan afdeksystemen zo groot, dat er altijd een passende oplossing is te vinden.

Roger Vos, Genap: “Daarmee sla je zelfs twee vliegen in één klap. Ten eerste houd je op die manier de kwaliteit van het water goed. Een nauwkeurige afdekking gaat namelijk algengroei tegen en je krijgt ook nauwelijks tot geen vervuiling in het water door inwaaiend zand, blad of ander vuil. Zo ben je meteen van het probleem van verstopte irrigatie en filtersystemen af.

Ten tweede benut je de capaciteit van het wateropslagsysteem maximaal, omdat je door de afdekking geen golfslag en bijna geen verdamping meer hebt.” 

Zorg tijdig voor een afdeksysteem 
Wie permanent toegang wil hebben tot schoon water, moet wel de juiste maatregelen treffen.  

En dan is het voorjaar ideaal, met het oog op de algengroei. Ofwel: schoon water in de zomer betekent afdekken vóór de zomer. “Het is zaak om niet te laat met de voorbereidingen te beginnen,” beaamt Roger Vos. “Als je er vroeg bij bent, heb je zeker genoeg tijd om te bepalen welk afdeksysteem voor jou het beste werkt. Daarnaast voorkom je dat eventuele vervuiling al in een vroeg stadium kan plaatsvinden. Zo neem je in het kader van slim wateropslag-management natuurlijk wel meteen een voorsprong op anderen.” 

De boodschap is helder: grijp nu de kans om je wateropslagsysteem nog ruim voor de zomer af te dekken. Dan verzeker je je jarenlang van schoon water.  

Voor meer informatie:
Genap B.V.
www.genap.nl 
sales@genap.nl  

Roger Vos
T.: 31 314 661644 
M.: 06 11 52 37 18