Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kwaliteit krijgt boost met OptiBoost

"Wij zijn dicht bij ons capaciteitsdoel van 40.000 stelen per uur"

Optifreeze heeft een technologie uitgevonden, waarmee bloemen na trasport in dozen als het ware weer nieuw leven wordt ingeblazen. Met de OptiBoost worden bloemen 'vacuüm getrokken' en geïmpregneerd met een voedingsoplossing. Luchtbelletjes in de balderen maken als het ware plaats voor voeding, waardoor de vitaliteit en het vaasleven strek wordt verbeterd. "Met de nieuwste uitvoering van de OptiBoost kunnen nu tot 40.000 stelen per uur worden behandeld", vertelt Ulf Hagman, directeur van Optifreeze.


Ulf Hagman

Tweede generatie
In de herfst van 2020 installeerde Optifreeze een eerste uitvoering bij de Zweedse groothandelaar De Tulp. Na een proces van afstemmen werd half januari een geüpdatet versie geïnstalleerd bij de Zweedse groothandelaar APH. "We hebben veel samengewerkt met de technische afdeling om voldoende capaciteit te bereiken. De resultaten zijn nog voorlopig, maar goed en dat moeten we vertalen naar industriële capaciteit. Daarom zijn we blij dat we bijna ons doel van 40.000 stelen per uur hebben bereikt."

Tweede generatie apparaat bij APH

OptiBoost
Middels de gepatenteerde technologie en de OptiBoost wordt het vaasleven van rozen met gemiddeld 50% verlengd. "Het is afhankelijk van de variëteit, maar bij sommigen is de houdbaarheid zelfs verdriedubbeld."

Een langere houdbaarheid biedt mogelijkheden voor winkeliers, gaat derving tegen en geeft het product extra waarde mee. "Onderzoek heeft al laten zien dat consumenten bereid zijn om 20% meer te betalen voor een beter product", weet Ulf.


Links: onbehandelde Red Furiosa. Rechts: met OptiBoost behandelde Red Furiosa 

Behandeling voor vervoer over zee
Vervoer over zee wordt een steeds populairdere manier van transport voor snijbloemen en Ulf is ervan overtuigd dat hun behandeling gebruikt kan worden om dit een aantrekkelijkere optie te maken voor snijbloemen. "Vervoer over zee wordt een interessantere optie omdat het milieuvriendelijker is dan een vliegtuig. Ook zien we dat retailers en consumenten steeds vaker vragen naar milieuvriendelijke alternatieven."

Introductie en Covid-19
Het Zweedse Optifreeze wil de technologie maar wat graag introduceren in het buitenland. Wat dat betreft zit Covid-19 in de weg: "Toen de pandemie begon, besloten we de focus eerst vooral op Zweden te houden. Maar we kunnen niet wachten tot we de internationale markt op mogen. We hebben al veel positieve reacties ontvangen vanuit de sector in verschillende landen, de interesse is groot."

Voor meer informatie: 
Ulf Hagman
OptiFreeze AB
Kalkstensvägen 16
224 78 Lund, Zweden
+46 733 636 380
ulf.hagman@optifreeze.se
www.optifreeze.se 

Publicatiedatum: