Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FlowerCircus op pad in Kiev

In pre-coronatijden reisde John Elsgeest van FlowerCircus Oost-Europa af om overal shows te geven en om beurzen en de handel te bezoeken en zo een indruk van de markt te kunnen geven.

Dit jaar is dat even anders, maar vanuit standplaats Kiev in Oekraïne kon hij toch even binnen neuzen bij de plaatselijke groothandel.

"In Oekraïne is Internationale Vrouwendag qua bloemen steeds meer een voorjaarsfeest aan het worden", vertelt John. "De tulpen voeren duidelijk de boventoon, waarbij ook veel lokaal geproduceerd wordt. Daarnaast zie je ook veel voorjaarsbloeiers op pot (narcissen, hyacinten, tulpen en krokus)."

"Vooral de straathandel verkoopt bijna alleen maar tulpen. Bloemenwinkels hebben bij gebrek aan ruimte binnen ook veel van hun bloemen buiten uitgestald. Ook worden bloemen die jaarrond verkocht worden op 8 maart méér verkocht dan normaal. 

De groothandel heeft ook dit jaar weer goede zaken gedaan. Op de foto's, die John afgelopen weekend maakte op de groothandelsmarkt, zijn al veel (bijna) lege koelcellen te zien.

Voor meer informatie:
John Elstgeest
Flower Circus
info@flowercircus.nl
www.flowercircus.nl

Publicatiedatum: