Gewas groeit natuurlijker onder nieuwe zonlicht toplight-LED

Climalux introduceerde onlangs haar nieuwe LED-topbelichting CLX V1000. Op 18 februari werd tijdens een online kennisevenement dieper ingegaan op o.a. de voordelen van de de nieuwe armatuur, resultaten uit praktijkonderzoek en toepassing binnen Het Nieuwe Telen. Aan het woord kwamen, naast de mensen van Climalux, Ary de Jong van HortiTech en Vincent van der Lans, tomatenteler bij Lans.

Gedurende het één uur durende event maakte de kijker kennis met de LED-groeilamp, die door de inzet van het daglichtspectrum van de zon met substantieel minder energie de productie verhoogt.

Als eerste aan het woord was Ary de Jong van onderzoeksbedrijf HortiTech, die in een diepte-interview meer vertelde over de lopende praktijkonderzoeken in de komkommer- en tomatenteelt. Hij ging dieper in op de veranderende manier van telen onder deze LED-armaturen, maar benadrukte vooral de voordelen die dit met zich meebrengt.

Ook teler Vincent van der Lans van Lans kwam aan het woord. Hij was zeer betrokken en heeft de proeven van dichtbij gevolgd. Hij deelde zijn positieve ervaring en opgedane inzichten met betrekking tot de inzet van de CLX V1000 in zowel de proefopstelling in het World Horti Center, als in eigen kas. “De teelt is anders, omdat het gewas natuurlijker groeit dan onder de SON-T, doordat de zon is nagebootst in de lamp.”

Eigen regels
Na deze eerste kennismaking met de nieuwe topbelichting, verzorgde Walter Kleijweg van Pliant een presentatie waar de mogelijkheden van de centrale besturing van de Climalux armaturen werden toegelicht. “Door de controller kunt u uw eigen regels vastleggen en zorgen dat het systeem reageert op het moment dat het nodig is. Dit kan een hele grote bijdrage leveren aan het rendement van het bedrijf.”

Tot slot pakte Frans van der Let van Climalux het podium, waar hij de belangrijkste technische specificaties nogmaals toelichtte en in vier stappen de installatie van deze armaturen doorliep.Voor meer informatie:
Climalux
www.climalux.nu
info@climalux.nu      

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven