Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
jaarlijkse bloemenshow in Lutjebroek

Tulpdoop ‘Back to Live’

Zaterdag 6 maart jl. is de nieuwe tulp Back to Live gedoopt. Hiermee is de aftrap gegeven voor de 57e editie van de jaarlijkse bloemenshow in Lutjebroek die dit jaar in de openlucht plaatsvond. Alles draaide om het zelf kweken van tulpen door de jonge en oudere generatie. Steffen, de kleinzoon van oprichter Sjaak Timmerman, doopte de tulp samen met de 84-jarige Mart Stavenuiter, bloemarrangeur van het eerste uur.

Basisschoolkinderen
Sinds 1964 leren basisschoolkinderen de basisbeginselen van tulpenkweken. Zij ontvingen drie potten met elk vijf tulpenbollen om thuis te telen. Steffen kweekte de mooiste tulpen. Daarnaast maakten kinderen op basisschool ‘De Baskuul‘, onder professionele leiding, bloemstukjes voor de inwoners van het verzorgingshuis Nicolaas.  Ook werden de tulpenpotten versierd met 200 hartjes met positieve teksten.

Bewoners verzorgingshuis
Natuurlijk werden de bewoners van het verzorgingshuis bij dit unieke evenement betrokken. Evenals de schoolkinderen, deden zij ook mee aan de ‘huisbroei’ zoals dit in vaktermen heet. Vanwege corona-maatregelen vond de bloemshow dit jaar plaats in de openlucht in de tuin van het verzorgingshuis, zodat alle bewoners kunnen genieten van de kleurenpracht. Deze tuin is ook voor publiek toegankelijk.

Positiviteit door tulp
De nieuwe tulp is een helderrode tulp van kwekerij S. Schouten uit Wevershoof.

De naam ‘Back to Live’ verwijst naar de kracht van de natuur want seizoenbloemen zoals de tulp, komen elk jaar in bloei, ongeacht de situatie in de wereld. En deze positieve boodschap wordt door dit evenement nog extra benadrukt.

Publicatiedatum: