Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"meer onderzoek nodig"

ACM fluit Floriway terug

Royal FloraHolland (RFH) wil De Winter, Van Marrewijk (Wematrans) en Van Zaal overnemen en aldus de gezamenlijke activiteiten onderbrengen in het nieuwe bedrijf Floriway. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) 'kan mogelijke problemen voor de concurrentie bij het vervoer van bloemen en planten niet uitsluiten' en steekt er daarom een (voorlopig) stokje voor.

"De ambitie en de plannen van RFH op het gebied van vervoer en logistiek blijven onveranderd", zo laat het bedrijf in een reactie weten. De ACM zal daarom de gevolgen van deze overname op de markt en de positie van de nieuwe combinatie van sierteeltvervoerders (Floriway) daarop gaan onderzoeken. Ook zal zij onderzoek doen naar de markt voor de handel van sierteeltproducten en de positie van RFH op deze markt. Als RFH een dominante positie heeft op de handel van sierteeltproducten, zou zij deze positie kunnen gebruiken om Floriway te bevoordelen en concurrerende sierteeltvervoerders af te schermen van de markt. Dit zou negatieve gevolgen kunnen hebben op de prijs, kwaliteit en innovatie van het vervoer van bloemen en planten. Eén van de vragen hierbij is of de mogelijkheid van rechtstreekse handel zónder tussenkomst van RFH of vergelijkbare handelsplatformen, voldoende concurrentiedruk uitoefent op RFH.

Publicatiedatum: