Ongekende piek bloemenhandel Internationale Vrouwendag

Tholen - "Vanwege corona was het dit jaar een echte uitdaging alles goed te organiseren. Toch bestelden nog veel klanten op het laatste moment, wat zorgde voor nog meer drukte en flinke prijzen." Dat zegt Vincent Molleman van Enigma Flowers Trading, sinds jaar en dag gespecialiseerd in de handel op Oost-Europa en Rusland.


Tijdens de Vrouwendag drukte werd Enigma door Decorum – wederom – benoemd tot Beste Koper snijbloemen. Op de foto inkopers Gert, Andre en Koos, met Renate Boeters van Decorum

“De prijzen op de veiling waren dit jaar bijzonder hoog. Daardoor had Royal FloraHolland een top omzet, maar ook hebben de kwekers goede zaken gedaan. Chrysanten tot meer dan 75 cent de steel, dat is gewoon echt heel veel. Dat zijn de uitschieters, maar over de hele linie, bij bloemen en planten, rinkelde de kassa bij de kwekers. Bovendien is, ondanks allerhande belemmerende coronaregels, meer verkocht dan 2020. Bij ons bestond de voorbestelling bij de kwekers voornamelijk uit de volgende producten (roos, chrysant, lelie, tulp en gerbera; phalaenopsis, potroos, potchrysant) waarvan uiteindelijk krankzinnig veel is verkocht, en van al het andere assortiment gewoon heel veel.”

Dit jaar kwamen de bestellingen later binnen dan in de voorgaande jaren, omdat klanten door de coronamaatregelen niet altijd goed konden inschatten hoe de verkoop zou kunnen plaatsvinden. Dat maakte de logistiek dit jaar nog complexer dan gewoonlijk. “We zijn daarom zijn des te trotser dat wij weer aan de basis hebben mogen staan van heel veel blije vrouwen.”

Dit jaar bestaat Enigma Flowers Trading 25 jaar. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot specialist op de Russische markt. Jaarlijks groeien de aantallen die de handelaar in aanloop naar de Vrouwendag verwerkt. Om dit te realiseren pakken steeds meer leveranciers voor Enigma Flowers Trading in en leveren kant en klaar aan. "Voor volgend jaar gaat het nu al weer starten, draaiboeken bijschaven en met onze leveranciers gezamenlijk verbeteren, op naar Vrouwendag 2022!"

Voor meer informatie:
Enigma Flowers
Vincent Molleman
E: V.Molleman@enigmaflowers.nl
www.enigmaflowers.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven