Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voorspellingen ING

Agrarische sector blijft groeien ondanks corona

De agrarische sector blijft ook in 2021 een sector die qua volume zal groeien. De groei zal wel lager zijn dan in 2020 en wordt geraamd op 0,5%. In 2020 was de volumegroei binnen de totale sector nog 1,2%. Dat schrijft het ING Economisch Bureau in een vooruitzicht voor de agrarische sector.

De productiewaarde van de agrarische sector kromp in 2020 met ruim 4% omdat door vraaguitval voor diverse producten de prijzen daalden. Enig prijsherstel in de loop van 2021 is haalbaar. De vooruitzichten voor 2021 en de jaren erna lijken echter iets minder positief, voornamelijk omdat de veestapel langzamerhand krimpt ten gevolge van het stikstofbeleid van de overheid.

De lange lockdown begin 2021 zorgt in de glastuinbouw voor aanhoudende druk op het exportkanaal en de foodservice.  In combinatie met hogere teeltkosten wordt het voor aardappeltelers ook een zwaar jaar. De uienmarkt is minder afhankelijk van lockdowns. De verwachting is dat de prijzen in 2021 bovengemiddeld hoog blijven.

Klik hier voor de bevindingen van ING

Publicatiedatum: