Tessa Zwemstra volgt vader Jelle op

Directiewisseling bij JZ Flowers

Na 24 jaar als Managing Director bij JZ Flowers heeft Jelle Zwemstra besloten dat de tijd rijp is om zijn taken over te dragen aan zijn dochter, Tessa Zwemstra.

Tessa kwam 6 jaar geleden bij het familiebedrijf met het doel de business in de VS te ontwikkelen en heeft sinds haar terugkeer naar JZ Flowers in het VK steeds meer verantwoordelijkheden op zich genomen. In het bijzonder in het afgelopen jaar, in diverse opzichten een uitdagend jaar, is ze veel nauwer betrokken geweest bij alle bedrijfsonderdelen.

Tessa Zwemstra en Jelle Zwemstra  

Met ingang van 1 juli wordt Jelle voorzitter van JZ Flowers. Hij krijgt daarmee een meer strategische en adviserende rol.

Net als bij veel andere bedrijven is het ook bij JZ Flowers allemaal heel klein begonnen. In de jaren negentig startte Jelle als een ‘Flying Dutchman’ met de rechtstreekste verkoop van bloemen van de Nederlandse veiling aan bloemisten in het VK met hulp van zijn vrouw Astrid. Nadat ze definitief naar het VK waren verhuisd, openden ze diverse handelsbedrijven in Yorkshire en wijde omgeving. Toen de supermarkten belangstelling kregen voor bloemen en planten als aparte productgroep in de winkel, besloten ze het bedrijf een nieuwe wending te geven en zich volledig op dit marktsegment te richten. Het bedrijf maakte een fenomenale groei door en al snel realiseerden Jelle en Astrid zich dat ze wel een zakelijke partner konden gebruiken die ervaring had met het leveren aan grote retailers.

Om die reden begonnen ze in 1997 een joint venture met Dutch Flower Group (DFG) en werd een nieuwe entiteit opgericht onder de naam JZ Flowers International. In de afgelopen 24 jaar is het bedrijf aanzienlijk gegroeid. Het heeft nu meer dan 500 medewerkers, verdeeld over het VK, Nederland, Ierland, Turkije en de VS.

bron: DFG


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven