Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kratten wassen met een looping

In Maasdijk heeft Growers United inmiddels haar intrek genomen in de nieuwe locatie op Honderdland. Dat betekent dat er ook volop product in en uit gaat bij de grote speler in het telen en verpakken van kasgroenten. 

Om alle kratten die daarmee gemoeid zijn schoon te houden, leverde Unifortes onlangs twee wasinstallaties op. Die zijn samen goed voor het wassen van 6400 kratten per uur. Dit dankzij de vier sporen waarmee de vuile kratten worden aangevoerd, zo vertelt Dennis Martens.

De vuile kratten komen bij beide machines dubbelspoors aan en worden middels een looping omgekeerd. Daarbij vallen dan direct de grovere vuilresten uit de kratten. 

Vervolgens gaan de kratten de machine in. Die is uitgerust met vier modules, een voorwas-, twee hoofdwas- en een naspoelmodule. 

Opvallend bij de installatie is een grof filter bij de voorwas. Het water uit deze module wordt naar een andere locatie gepompt, waar het water met een papierbandfilter tot 60 micron gefiltreerd wordt. 


Dennis werpt een blik in de papierbandfilter, waarvan er twee staan bij Growers United, voor elke wasmachine één

Na het intensief wassen, waarbij Unifortes speciaal een gevalideerde desinfectiemodule ontwikkelde tegen het Tomato Brown Rugose Fruit Virus, is het tijd voor het drogen van de kratten. Daarna worden de kisten weer gekeerd en worden ze automatisch gestapeld door de automatisering van Viscon. 

Voor meer informatie:
Unifortes
info@unifortes.com 
www.unifortes.com 

Publicatiedatum: