Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Delphy organiseert Innovatiedag Pioenroos op 30 april 2021

"Kennisbehoefte Pioenroos groeit"

Op 30 april organiseren Delphy en ‘v/d Grond’ bij Van Aert Flowers de Innovatiedag Pioenroos, een dag met toelichtende rondleidingen langs de onderzoeken, informatiemarkt en mogelijkheid tot spuitlicentieverlenging. Van Aert Flowers is het gastbedrijf; Van Aert produceert circa 17 miljoen bloemen waaronder pioenrozen.

Vernieuwen van kennis
Pioenroos is de fase van bijteelt ruimschoots ontstegen. Meer dan 150 telers hebben ieder jaar een perceel van de meerjarige teelt pioenrozen staan waarbij de grootste telers zich hebben gespecialiseerd  in deze teelt.

Daarmee wordt ook de behoeft aan kennis specifiek voor de pioenroos steeds groter. Het volstaat niet meer toepassingen te gebruiken die in vergelijkbare teelten van andere zomerbloemen worden ingezet.

Op één van de percelen van Van Aert Flowers worden begin maart verschillende onderzoeks- en demo-objecten aangelegd met de producten van o.a. Adama, Basf en Syngenta

  • bemesting
  • druppelirrigatie
  • spuittechnieken
  • bio-stimulanten
  • groenbemesters
  • schimmelbestrijding
  • innovaties vanuit de (internationale) projecten Best4soil, Leve(n)de Bodem Brabant en perceelemissies Noord-Brabant

Op 30 april worden de resultaten getoond aan de bezoekers. Dit alles zal volgens de dan geldende Corona-regelgeving worden uitgevoerd. Het is de bedoeling om kleine groepjes bezoekers langs de objecten te leiden waar de diverse objecten worden toegelicht door de adviseurs van Delphy.

Meer informatie vindt u hier.

Publicatiedatum: