Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

54 beroepen waarin werk vinden lastig is

Voor 54 beroepen zijn er op dit moment minder goede baankansen. Dit geldt niet alleen voor beroepen die door corona zijn geraakt, zoals in de horeca, de cultuursector of de reisbranche, maar ook voor beroepen in de administratieve sector die door digitalisering worden bedreigd. Omdat het in deze beroepen lastiger zal zijn om snel werk te vinden, wil UWV werkzoekenden laten zien dat er baanmogelijkheden zijn in beroepen met betere perspectieven op werk.

‘Er zullen dit jaar veel mensen op zoek gaan naar werk’, zegt arbeidsmarktadviseur Freek Kalkhoven. ‘Wij laten al jaren zien waar er kansen liggen op de arbeidsmarkt, maar het is ook goed om aan te geven waar er juist géén goede baankansen zijn. Dat helpt mensen om zich beter te oriënteren op een nieuwe stap’. In deze 54 beroepen zijn relatief veel werkzoekenden per vacature, waardoor je veel concurrenten kan tegenkomen. ‘Als het na een tijdje niet lukt om werk te vinden, is het verstandiger om je horizon te verbreden en tijd en energie te stoppen in kansrijkere functies, want die zijn er nog genoeg’, zegt Kalkhoven.

Lees hier verder op de website van het UWV

Publicatiedatum: