Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verwacht fyto-drukte aan grens VK na 1 april

Zoals eerder al bekend geworden is, voert het Verenigd Koninkrijk in stappen de nieuwe regelgeving in voor import vanuit de EU. Waar in januari nog alleen voor ‘high priority plants and plant products’ fytosanitaire verplichtingen golden, wordt dat per 1 april a.s. uitgebreid naar meer producten.

In directe zin betekent het voor de sector zaden en jonge planten veelal niet veel nieuw of extra werk, met name als er al veel naar buiten de EU verzonden wordt. Wel is het even opletten zodat alle zendingen goed aankomen.

Indirect is er overlast of enige vertraging te verwachten in planning en uitvoering van inspecties. Dat komt doordat er een aantal categorieën bij komen waarvoor fytosanitaire insectie en certificering vereist wordt. Snijbloemen en groenten en fruit komen er bij en dat betekent veel voor de capaciteitsvraag bij de keuringsdiensten. Er wordt de komende maand bij de keuringsdiensten en NVWA nog hard gewerkt om de extra capaciteitsvraag op te vangen.

bron: Plantum

Publicatiedatum: