Oppotbedrijf.nl over werkzaamheden bij Paauwe Cymbidiums

In vijf werkdagen het hele assortiment gepoot

Tholen - Leo Paauwe is al ruim twintig jaar kweker van de Cymbidium. Ooit begonnen in een kas van 7000m2 is hij door de jaren heen flink gegroeid en zelfs twee keer verhuisd. Vanaf 2004 is de kweker gevestigd op het huidige stekkie in de Lier, waar men teelt op een areaal van 1.3 ha.

Paauwe Cymbidium is gespecialiseerd in het telen van de potcymbidium. De kweker voert maar liefst 40 verschillende soorten. Een van de mooie dingen aan de teelt vindt Leo dat de afzet van eind augustus tot de tweede week van maart loopt. Hierdoor heeft hij een drukke winter, maar kan hij het in de zomer rustig aan doen.

Oppotten
Sinds enkele jaren is Oppotbedrijf.nl de kweker in diverse werkzaamheden behulpzaam. Zoals met het oppotten, hetgeen machinaal gebeurt. Zo kunnen veel stekken in korte tijd worden verwerkt, en ook wordt altijd op de juiste snelheid gepoot, waardoor de kwaliteit beter kan worden gewaarborgd. “Bij de Cymbidium kunnen we zeker 2.000 stekken per uur verwerken", vertelt Silvio Vermeer.

Om de werkzaamheden bij Paauwe Cymbidium zo effectief mogelijk uit te voeren, heeft Oppotbedrijf.nl verschillende machines in bezit: natuurlijk oppotmachines, maar ook compressors, heftrucks, transportbanden etc. "Oftewel alles om iedere oppotklus te klaren. Eenmaal op locatie bij Paauwe stellen we de oppotmachine af op potmaat 14 centimeter. De potgrond wordt gestort in de oppotmachine zodat de potten gevuld kunnen worden. Vervolgens wordt het stek gestoken en worden de planten op roltafels in de kas gezet. Met vier man sterk wordt de klus elk jaar weer in vijf werkdagen geklaard."

Cymbidium
De Cymbidium is een koude orchidee welke oorspronkelijk uit het Himalayagebergte komt. Deze bijzondere orchidee komt zowel voor in koele als tropische gebieden. Afhankelijk van het soort bloeit de Cymbidium in het najaar, de winter of het voorjaar. In de bloeiperiode doet de orchidee het goed in de huiskamer, maar in de zomer geeft de plant de voorkeur aan een beschut plekje in de tuin.

De Cymbidium heeft lange, smalle bladeren. De lange bloemtakken dragen zes of meer bloemen. De Cymbidium komt in vele kleuren voor, van wit, geel, groen, roze tot rood en bruin. Hoe ouder een plant is, des te meer takken hij kan geven.

Voor meer informatie:
Oppotbedrijf.nl
De Vierde Hoeve 5
2676CP Maasdijk
E: info@oppotbedrijf.nl
www.oppotbedrijf.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven