Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geest Potplanten voor derde maal in zee met Havecon

In onderstaande spreekt kassenbouwer Havecon Klant met Dirk van Geest van Geest Potplanten uit ‘s-Gravenzande. Dit voorjaar zal het bedrijf voor de derde keer een uitbreiding realiseren voor Geest Potplanten. "Driemaal is scheepsrecht, zou je zeggen, maar Havecon hoopt uiteraard dat er nog vele gezamenlijke projecten mogen volgen!"

Kun je kort iets vertellen over de historie van Geest Potplanten, Dirk?  
“Mijn vader Dick heeft het bedrijf ruim 45 jaar gelden opgericht. Na een start in de groenteteelt, is hij 33 jaar geleden omgeschakeld naar potplanten en zo is D.C. van Geest Potplanten ontstaan. Mijn zus Esther en ik zijn natuurlijk opgegroeid in de zaak en hebben deze als tweede generatie 5 jaar geleden overgenomen. Het assortiment heeft zich door klantvraag geëvalueerd en uitgebreid, en vandaag de dag telen we een breed assortiment groene planten, en groot en klein-bloemige phalaenopsis (pot orchidee) onder de naam Geest Potplanten.      

En nu dus toe aan een uitbreiding van de kweekfaciliteiten?
Dat klopt. We willen ons assortiment groene planten verbreden en gaan met jullie op onze locatie in ’s-Gravenzande een derde kas realiseren voor onze Strelitzia Nicolai. Dit is mogelijk, doordat we de grond van hortensiakwekerij A. de aan Groeneweg 28 hebben kunnen aankopen. De nieuwe kas wordt tegen onze bestaande locatie op no. 22 aangebouwd en er komt straks een doorgang om van de ene naar de andere kas te lopen. Al onze locaties liggen dicht bij elkaar in de gemeente Westland. Met de nieuwe uitbreiding krijgt elke locatie haar eigen teelt.   

Dit is de derde keer dat Havecon voor jullie gaat bouwen. Hoe en wanneer is die samenwerking ontstaan?
Dit stamt uit de tijd dat Havecon ruim een jaartje op weg was, in 2008. Naast Henk Verbakel was Aad Voorwinden ook nog actief betrokken bij de verkoop en bouw van dit project.

Deze eerste samenwerking beviel zo goed, dat we het volgende project, in 2017, ook met Havecon hebben gebouwd. En eind maart/begin april dus een aanbouw van ruim 18.000 m2. Die gaan we net als 4 jaar geleden voorzien van high haze glas in het dek, ofwel diffuus glas. Daarnaast worden de buitengevels net als de vorige bouw voorzien van sandwichpanelen. Dit is de meest isolerende gevelbekleding voor een kas, wat resulteert in een lager energieverbruik en geeft de minste klimaat- verschillen.

Jullie missie en visie is volgens jullie site samen te vatten in drie woorden: Together. Improve. Success, ofwel: Sterk Samenwerken, Ambitieus presteren en Succes bijdragen. Hoe zou je de samenwerking met Havecon in drie woorden omschrijven? 
“Drie woorden wordt lastig, alhoewel, waar ik meteen aan denk, is ‘Afspraak is afspraak’. Dat is geen holle uitspraak bij jullie, dat is bij ons wel in de praktijk gebleken. De enorme bouwploeg van Voorwinden zorgt voor slagkracht waardoor planningen ook weer ingelopen kunnen worden. Daarnaast roem ik de platte organisatie, waardoor de lijntjes bijzonder kort zijn. Ideaal en erg efficiënt voor ons als klant, zowel in de verkoopfase als tijdens de bouw. Tot slot vind ik jullie kwaliteit van een hoog niveau. Het feit dat jullie eigen productie van o.a. aluminium hebben, jullie materiaal van hoge kwaliteit afleveren. 

We kijken weer uit naar de samenwerking met Havecon en hopen in oktober een prachtige nieuwe en moderne kas in gebruik te kunnen nemen.

 

Voor meer informatie:
Havecon Horticultural Projects
E: info@havecon.com
www.havecon.com 

Publicatiedatum: