Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Lentetuin bezorgt 200 bossen tulpen

De Lentetuin Breezand gaat, in samenwerking met Kernbeheer Gemeente Hollands Kroon, ook dit voorjaar weer een beetje vrolijkheid bij mensen thuisbrengen. Op 6 maart, het weekend waarin eigenlijk de Lentetuin had moeten plaatsvinden, worden 200 bossen tulpen bezorgd bij genomineerden in de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen.

Hiermee wordt de Tulpenactie van de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 herhaald. “Mensen kunnen iemand nomineren via de website van de Lentetuin. Op basis van loting verdelen we vervolgens 200 bossen tulpen onder de aanmeldingen,” aldus Lentetuin Expo voorzitter Ted Beelen. Door de beperkende corona maatregelen was het bestuur genoodzaakt om al in augustus de 41ste editie van het kleurrijke evenement te schrappen. “Elk jaar in het eerste weekend van maart zorgt de Lentetuin voor de eerste voorjaarskriebels, dat houden we op deze manier toch nog een beetje in stand.”

Hoewel het bestuur van de Lentetuin nog lange tijd bezig is geweest met een alternatief voor het vakpubliek in de vorm van een kleinschalige vakshow, is daar inmiddels ook een streep door gezet. De huidige omstandigheden bieden geen enkele ruimte voor bijeenkomsten in welke vorm dan ook. De komende weken worden inzenders in de spotlight gezet via de social-mediakanalen van de Lentetuin. Daarnaast blikt de Lentetuin terug op eerdere edities met niet eerder vertoond beeldmateriaal. Het bestuur kijkt uit naar 2022, waarin zij samen met alle betrokkenen hopelijk weer een prachtige editie van de Lentetuin Breezand neer kunnen zetten. 

Nomineren kan nog tot en met dinsdag 2 maart via lentetuin.nl/ik-geef-een-bos-tulpen-aan.

Foto‘s: Tulpenactie 2020

Publicatiedatum: