Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe bestrijders voor bladluis met aanvullende werking

Met het wegvallen van pymetrozine (Plenum) en neonicotinoïden is de bestrijding van bladluis in de glastuinbouw een behoorlijke uitdaging geworden. Biologische bestrijding is een goed alternatief, maar ondanks de jarenlange ervaring gaat het in veel gevallen nog niet goed. Bladluis kan zich zo explosief ontwikkelen dat je als teler vaak achter de feiten aanloopt en er snel veel gewasschade is. Het PPS-project ‘Stabiele ecosystemen voor beheersing van opkomende plagen in kassen’ moet daar verandering in brengen.
 
In veel sierteeltgewassen is de schadedrempel ook nog eens erg laag, waardoor het nog lastiger wordt om bladluisplagen op tijd te bestrijden met natuurlijke vijanden. Binnen de PPS ‘Stabiele ecosystemen voor beheersing van opkomende plagen in kassen’ zijn de eerste experimenten uitgevoerd met verschillende nieuwe biologische bestrijders die het systeem van biologische bladluisbestrijding mogelijk kunnen versterken.

Lees hier verder op Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: