"Vraag naar biologische planten is enorm"

"Waarom er in de afgelopen vier jaar niet meer kwekerijen biologisch zijn gaan kweken, is me gewoon een raadsel." Dat zei Suzanne van Straaten van Sprinklr vorige maand bij Mama Gaia Talks. Ze noemt het wonderlijk dat geen groeiende groep van plantenkwekers is die 'het anders gaan doen'. Want de vraag vanuit de markt is er wel, vertelt ze. Sprinklr groeide in 2020, verdubbelde en draaide voor het eerst zwarte cijfers. "Ons grootse probleem is: hebben we voldoende biologische planten om te verkopen. Grote delen van het jaar stond onze website uitverkocht. De vraag is enorm."

Sprinklr startte in 2016 en is met de verkoop van biologische planten een kleine speler in de sierteeltsector. Dat is soms lastig, geeft Suzanne toe. "Om uit te leggen waarom mensen voor biologisch moeten kiezen, moeten we ook uitleggen wat het verschil is tussen biologisch en niet-biologisch. Daar wringt de schoen een beetje."

De tuinplanten die Sprinklr verkoopt, zijn biologisch. De kamerplanten zijn dat niet. "Er zijn in Nederland drie kwekerijen die biologische kamerplanten kweken. Daar verkopen wij waar mogelijk de kamerplanten van. Het lastige is dat het er verder niet is." En dus zou Suzanne graag zien dat meer kwekerijen biologisch gaan kweken. Sinds vorig jaar werkt Sprinklr samen met Kwekerij Verhoeven. Samen willen ze biologische planten meer mainstream maken. 

Voor meer informatie:
Sprinklr
info@sprinklr.co
www.sprinklr.co

Mama Gaia
www.mamagaiahaarlem.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven