Griffioen Wassenaar doneert 5000,- statiegeld aan Enjoycleaningup

In januari vorig jaar introduceerde Griffioen Wassenaar een recyclebare statiegeldtray. De vasteplantenkweker gebruikt sinds dat moment alleen nog gerecycled plastic en zet zich samen met haar relaties ook in voor het hergebruik daarvan. Door niet retour gekomen statiegeld trays bleef een kleine 5000,- in de boeken staan bij Griffioen. Dat bedrag heeft het bedrijf gedoneerd aan een goed doel.

De overdracht van de donatie vond plaats bij tuincentrum Vechtweelde. Dit is één van de tuincentra die het initiatief meteen omarmde. “Wij hebben onze klanten opgeroepen om de trays niet mee naar huis te nemen. Anders belanden ze allemaal zo in de kliko. We hebben hier een gezamenlijke verantwoordelijkheid”, licht eigenaresse Suzanne Kral toe.

Uit het gedoneerde bedrag is af te lezen dat de meeste trays retour gekomen zijn. Het overgrote deel van het statiegeld is aan de tuincentra terugbetaald, nadat Griffioen de gebruikte trays aan het einde van het seizoen weer heeft opgehaald.

Het resterende bedrag werd, afgerond naar boven, door Griffioen gedoneerd aan Enjoycleaningup. De stichting zet zich in voor het trainen van honden die tijdens het uitlaten zwerfvuil opruimen.

Voor meer informatie:
Griffioen Wassenaar
www.griffioenwassenaar.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.